Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες από το μεσημέρι

0
19

Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Τρίτη, καθιστώντας πιο… ανθρώπινη την κατάσταση στη χώρα, μετά το κύμα μίνι καύσωνα πιυ έπληξε τη χώρα τα τρία προηγούμενα 24ωρα. Μαζί με την πτώση της θερμοκρασίας σε… λογικά για την εποχή επίπεδα, επανέρχεται και το σκηνικό των μεσημεριανών και απογευματινών καταιγίδων, ενώ από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να «τσιμπά» προς τα πάνω, καθώς το κύμα ζέστης που έφτασε στην Ευρώπη από την Αφική, θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε πεδινές της περιοχές, κατά κύριο λόγο της Μακεδονίας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 34, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 34 και τοπικά έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 32, και στην Κρήτη από 21 έως 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το μεσημέρι και έπειτα. Πιθανότητα ασθενών βροχών υπάρχει και κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς.

Συννεφιασμένη η Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται στα ανατολικά ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 5 και στα υπόλοιπα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Την Πέμπτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενή βροχή. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 5 και στα υπόλοιπα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.



Πηγή: Πρώτο Θέμα