Μάνος Νιφλής: «Δεν έχω το μικρόβιο της τηλεόρασης»

0
77

Μετρώντας ήδη 24 χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας, ο Μάνος Νιφλής, γνωρίζει καλά τόσο τα γρανάζια οργάνωσης και παραγωγής όσο και την παρουσίαση μιας εκπομπής.

Ο ίδιος, μιλώντας σε γνωστή εφημερίδα, μίλησε για την εκπομπή του, αλλά εξέφρασε και τις απόψεις του σε κάποια θέματα γενικότερα.

Τα κανάλια επιμένουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα στην πρωινή ενημέρωση, τη στιγμή που κάποιοι πιστεύουν ότι οι παλιοί πρέπει να φεύγουν σιγά-σιγά.

Δεν έχω την ίδια άποψη. Η ιδιωτική τηλεόραση και γενικότερα η τηλεόραση λειτουργεί με βάση την αποδοχή που έχει το προϊόν της στον κόσμο. Και όταν το προϊόν αποδίδει δεν έχεις κανέναν λόγο ούτε να το αλλάξεις ούτε να το πειράξεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει, ας πούμε, να φύγει ο Παπαδάκης, που κάνει τόσα χρόνια την εκπομπή αυτή και να έρθει κάποιος νέος.

Ο στόχος ποιος είναι; Το πρωινό να είναι επιτυχημένο. Άρα με όποιον και να γίνεται, το θέμα είναι να είναι πετυχημένο.

Ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Γιώργος Αυτιάς, έχουν χτίσει αυτές τις ζώνες της τηλεόρασης. Δεν υπάρχει επετηρίδα στην τηλεόραση, όποιος αξίζει το αποδεικνύει καθημερινά.

Τελικά, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες;

Δεν έχω αποκτήσει το μικρόβιο της τηλεόρασης. Μου έγινε η πρόταση και έτυχε να βγω μπροστά από την κάμερα, μου αρέσει πολύ. Αυτό που ξέρω να κάνω πολύ καλά όμως είναι πίσω από τις κάμερες. Δηλαδή, δεν θα πεθάνω χωρίς την τηλεόραση.

Είστε συγκεντρωτικός; Δίνετε δηλαδή αρμοδιότητες ή όλα περνούν από τα χέρια σας;

Όχι, δεν περνούν όλα από τα χέρια μου. Γιατί στον χώρο μας δεν είναι καλός αυτός που τα κάνει όλα μόνος του, καλός είναι ο playmaker, αυτός δηλαδή που ξέρει να μη χάνει την μπάλα.

Στην εκπομπή γίνεται μια ομαδική δουλειά. Είναι μαζί μου ο Κώστας ο Αλατζάς, είναι από πίσω δύο αρχισυντάκτες η Τιτίκα Ανουσάκη και ο Κώστας Παναγιωτόπουλος.

Υπάρχει ένας συντονισμός βάσει του οποίου μοιράζεται η μπάλα και γίνεται πολύ καλή ομαδική δουλειά.

Αλλάζει η ζωή όταν βγαίνεις στην TV;

Όχι, όχι. θεωρώ πως η περίοδος των διασήμων έχει περάσει, ο κόσμος δεν εντυπωσιάζεται πια, δεν εκπλήσσεται. Δεν έχει αλλάξει κάτι για εμένα. Είχα πάντα μια επαφή με τον κόσμο μέσω του ραδιοφώνου, είχε δημιουργηθεί ήδη μια σχέση με τους ακροατές.

Ο Real FM, έκανε μια επανάσταση στο ραδιόφωνο: χάρη στην πολυφωνία, δεν μπορεί κανείς να του χρεώσει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση.

Ο Real Fm, έκανε τη ραδιοφωνική επανάσταση για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ξεκίνησε ως ένα ραδιόφωνο με λίγους παραγωγούς οι οποίοι έγιναν οικογένεια. Σε αυτή την οικογένεια λοιπόν, ο καθένας είχε διαφορετικές απόψεις:

Υπήρξε μια μυστική συνταγή, η ιδέα της οποίας ανήκει στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ποια; Αφήνεις τον καθένα να εκφέρει την άποψη του, δεν τον περιορίζεις. Κι αυτό οδήγησε τον Real Fm να γίνει πρώτος σταθμός. Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι αναγκαίο. Το γεγονός ότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον Real Fm οφείλεται στο ότι έχει κουραστεί από τα μέσα ενημέρωσης με συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Real Fm δεν έχει ανάγκη να έχει κατευθύνσεις, είπε στη Reallife.



Πηγή: Gossip-TV