Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Ήμουν ένα ντροπαλό αλλά αντιδραστικό παιδί» (photos)

0
31

Την Ιωάννα Ασημακοπούλου από μικρή τη χαρακτήριζε το πάθος για ό,τι μπορούσε να εξάψει τη φαντασία της, ενώ ήταν αφοριστικά αδιάφορη απέναντι σε όσα δεν τις κινούσαν το ενδιαφέρον.

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στο πως μπήκε το θέατρο στη ζωή της και αν έχει φανταστεί να κάνει κάτι άλλο εκτός χώρου.

«Ήμουν ένα ντροπαλό αλλά ταυτόχρονα αντιδραστικό παιδί. Ήταν σαν να υπήρχε κάτι μέσα μου που δεν είχε εκφραστεί. Αντιδρούσα στους κανόνες, δεν ήμουν πειθαρχημένη. Όταν όμως μπήκα στο θέατρο, τα πράγματα άλλαξαν. Δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Ήθελα να γίνω ηθοποιός από πολύ μικρή. Έβλεπα συχνά με τους γονείς μου τόσο παραστάσεις παιδικού θεάτρου όσο και ενηλίκων. Μπορεί κάποιες φορές να μην καταλάβαινα τι ήθελαν να πουν αλλά έβλεπα την ενέργεια των ηθοποιών και τη διαφορετική υπόσταση τους. Αντιλαμβανόμουν ότι κάτι γίνεται με τους ανθρώπους όταν πατάνε το πόδι τους επί σκηνής. Ήθελα να το ανακαλύψω και το έλεγα. Φανταζόμουν πώς θα είναι οι σπουδές, το διάβασμα, η εκτέλεση ενός ρόλου. Ήταν κάτι που το δούλευα μέσα μου και χρόνο με τον χρόνο το έχτιζα, ώσπου πήρα την απόφαση και είπα ότι “Αυτό θέλω να κάνω”. Ήμουν συγκεκριμένη εξαρχής και δεν λοξοδρόμησα, ήθελα μόνο αυτό και ήμουν απόλυτη» αποκάλυψε στο people και συνέχισε:

«Οι γονείς μου ήταν δίπλα μου σε όλη αυτή τη διαδικασία, είχαν βέβαια πάντα το άγχος να σπουδάσω και κάτι άλλο, αλλά εγώ δεν μπορούσα να εστιάσω αλλού. Ακόμα και αν προσπαθούσα, δεν θα κατάφερνα να συγκεντρωθώ σε κάτι διαφορετικό. Για να καταλάβεις, από μικρή οι δάσκαλοι έλεγαν στους γονείς μου “Όταν στην Ιωάννα αρέσει κάτι δίνεται με όλο της το είναι, όταν δεν την αρέσει είναι απόλυτη, αδιάφορη και δεν προσέχει καθόλου”. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό μου».

Αποφοίτησε από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη το 2006, ενώ μετράει 13 χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση. Μιλώντας για την οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί στον χώρο, τονίζει:

«Είναι στη φύση της δουλειάς μου. Δεν υπάρχει σταθερότητα και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ακόμη και αν παίζεις στην τηλεόραση, δεν ξέρεις αν θα πάει καλά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος ηθοποιός που δεν προβληματίζεται πάνω σε αυτό. Εγώ το έχω αποδεχτεί, συνειδητοποιώντας ότι η αγάπη για τη δουλειά μου υπερνικάει όλους τους φόβους. Δεν με έχω φανταστεί να κάνω κάτι άλλο και δεν υπάρχει plan b στη ζωή μου. Αν χρειαστεί, θα μπω στη διαδικασία να ψάξω τι θα κάνω. Η ζωή σε οδηγεί να κάνεις πολλά πράγματα όταν έχεις ανάγκη».



Πηγή: Gossip-TV