Τα βράδια κοιμάμαι απολύτως ήσυχος με την συνείδησή μου

0
63

«Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι καταθλιπτικό. Πρέπει να πάει 13:00, για να το δει ο ήλιος» ξεκίνησε την συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο Αλέξης Τσίπρας. Θέλησε μάλιστα να… ξεκαθαρίσει ότι στα… υπόγεια του Μαξίμου δεν κρύβεται κάποιος, παρά μόνο το γραφείο Τύπου.

Ξεναγώντας τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha στο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι,  μόλις παρέλαβε το γραφείο του, διαδεχόμενος τον Αντώνη Σαμαρά, διαπίστωσε ότι ήταν «καταθλιπτικό». Το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε, όπως είπε, ήταν αυτό από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.



Συνεχίζοντας την «ξενάγηση», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ποιες προσωπικότητες έχουν περάσει από το γραφείο του πρωθυπουργού, ξεχωρίζοντας τον Αμερικανό τέως πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ευχήθηκε να μείνει και μετά τις επόμενες εκλογές στο Μέγαρο Μαξίμου, για να μπορέσει να δουλέψει για τον ελληνικό λαό. «Κοιμάμαι τα βράδια απολύτως ήσυχος με τη συνείδησή μου, λέγοντας ότι πήγαμε τη χώρα μπροστά».

«Έδωσα μέχρις εσχάτων μια μάχη για να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Έχω εμπειρία, πλέον. Ξέρω πώς κυβερνάται μια χώρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο, τονίζοντας: «Αν η πορεία σου είναι να πας απέναντι, πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να πας απέναντι».

tsipras
sroiter

«Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις συμβιβασμούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα: «Δεν ήταν στόχος μου η έξοδος της χώρας από το ευρώ. Ήξερα ότι αυτό θα προκαλούσε προβλήματα».

«Έχω πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Η πιο δύσκολη στιγμή μου, ήταν να πάρω τηλέφωνο υπουργούς και να τους πω “φεύγεις”» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τον μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη του, Πάνο Καμμένο: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Φτάσαμε ως εδώ. Κλείσαμε έναν κύκλο. Τώρα πρέπει να προχωρήσω μπροστά». Ξεκαθάρισε, δε, ότι ουδέποτε… άδειασε τον Πάνο Καμμένο. «Δεν έχω αδειάσει κανέναν» ισχυρίστηκε.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το τι θα κάνει μετά την πολιτική, απάντησε: «Όταν μπήκα εδώ, τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά. Αυτά τα χρόνια δεν είχα το προνόμιο να τα ζήσω τόσο κοντά. Ο άνθρωπος Αλέξης γιατί να μην ζήσει καλά. Αισθάνομαι, όμως, ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στο λαό, απέναντι στην Αριστερά. Πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους, για να πάει μπροστά ο λαός».

Τι είπε για τα παιδιά του

«Με την Μπέτυ έχουμε κάνει πολύ μεγάλη δουλειά για τα παιδιά μας. Η Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Δουλέψαμε, για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι τρομακτικό. Είναι σε μια θέση ευθύνης. Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν» σημείωσε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι το παιδί του τον ρώτησε: «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;».

«Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω. Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ» είπε, ενώ, στο ερώτημα γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν μπορούν να πάνε σε ένα δημόσιο σχολείο, απάντησε: «Κάναμε ό,τι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο. Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή, αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο».

Σε ερώτηση για το αν έχει κοιμηθεί ποτέ μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως κανένα βράδυ δεν έχει κοιμηθεί εκεί, αλλά, όταν θέλει να ξεκουραστεί, ξαπλώνει στον καναπέ. Στη συνέχεια, έδειξε στον δημοσιογράφο διάφορα αντικείμενα και δώρα, όπως μια μικρή μπάλα μπάσκετ (που δεν θυμόταν ποιος του την χάρισε), ένα τασάκι με τον Τσε Γκεβάρα και μια πένα που του δώρισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Έπειτα ο πρωθυπουργός έδειξε στον Αντώνη Σρόιτερ μια ξύλινη προτομή ενός Ινδιάνου, δώρο του προέδρου της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, για το οποίο ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Ε, δεν το λες και πολύ ωραίο», με τον κ. Τσίπρα να απαντά «ε, δεν είναι κι άσχημο».

Η απόφαση για εκλογές μετά το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου

«Πήρα μία έντιμη απόφαση, που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου και την εντιμότητά μου. Εγώ είπα ότι δεν με ενδιαφέρει να περιμένω τρεις μήνες και να περάσει ο καιρός. Έκανα το Μακεδονικό, ήξερα ότι θα βρεθώ μπροστά σε δυσκολίες. Ήξερα, όμως, ότι έχω μια ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα. Ήθελα να αφήσω ένα ιστορικό αποτύπωμα. Ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις» τόνισε, αναφερόμενος στην απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές, μετά τη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκδιώχθηκε πολλές φορές. Όμως, άφησε αποτύπωμα. Πιστεύω ότι και εμείς αφήσαμε αποτύπωμα. Παραλάβαμε μια ανεργία στο 28% και σήμερα είναι στο 18%. Σήμερα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα» σχολίασε ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να αποφασίσουν «αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπρος ή θα συνεχίσουμε προς τα πίσω»



Πηγή: Πρώτο Θέμα