Το «σκληρό» brexit απειλεί 40.000 θέσεις εργασίας

0
31

Μια έξοδος χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να μειώσει τις εξαγωγές της περιοχής προς τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας ακόμα και κατά 19%, όπως ανέφεραν σε έκθεσή τους οι κυβερνητικές υπηρεσίες της Βόρειας Ιρλανδίας

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες της Βόρειας Ιρλανδίας προειδοποίησαν ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία αποχώρησης θα έχει βαθύ και μακρόχρονο αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής και θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας.

Μια έξοδος χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να μειώσει τις εξαγωγές της περιοχής προς τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας ακόμα και κατά 19%, όπως ανέφεραν σε έκθεσή τους οι κυβερνητικές υπηρεσίες της Βόρειας Ιρλανδίας. Το έγγραφο, που δημοσιεύθηκε χθες, ανέφερε ότι πρόκειται για σύνοψη των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι κυβερνητικές υπηρεσίες και δεν αποτελεί γνωμοδότηση πάνω σε θέματα πολιτικής.

Ο Τζέφρι Ντόναλντσον, υψηλόβαθμο μέλος του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) που τάσσεται υπέρ του Brexit, δήλωσε σήμερα στο BBC ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει ένα βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής, πρόσθεσε όμως ότι αυτό θα μπορούσε να αμβλυνθεί.

Η Βόρεια Ιρλανδία γενικώς θεωρείται η περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στην οικονομική αναταραχή του Brexit λόγω των χερσαίων συνόρων της με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.



Πηγή: Πρώτο Θέμα