Τα βασικά σημεία των προγραμματικών δηλώσεων Μητσοτάκη

0
68

Τα βασικά σημεία του οδικού κυβερνητικού χάρτη αναμένεται να αναπτύξει ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης (σ.σ. 18:00).

Κεντρικοί άξονες στην εναρκτήρια τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα είναι το σχέδιο για την λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία και το πακέτο φοροελαφρύνεσεων, την παιδεία και τον πολιτισμό, την υγεία, το περιβάλλον, τις επενδύσεις και την εργασία.

Είθισται, η πρώτη ημέρα να περιορίζεται μόνο στην ομιλία του πρωθυπουργού, ωστόσο με την σύμφωνη γνώμη των κομμάτων ο κατάλογος των ομιλητών θα διευρυνθεί προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν.

Υπο αυτά τα δεδομένα, το Σάββατο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα γεγονός που θα πυροδοτήσει τον πρώτο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικών αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Εως τότε, όμως, αναμένεται να συγκρουστούν από το δημόσιο βήμα της Ολομέλειας και τα νέα «πολιτικά ζευγάρια». Μετά και την ανακοίνωση των νέων τομεαρχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην σύγκρουση των Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα αλλά και στους Χρ. Σταϊκουρα με τον Ευ. Τσακαλώτο, Αδ. Γεωργιάδη με Ν. Παππά, Μ. Χρυσοχοϊδη με Γ. Ραγκούση και Ν. Κεραμέως και Ν. Φίλη.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να επικεντρωθεί στο καυτό ζήτημα της ΔΕΗ, στα οικονομικά της ΕΡΤ, την οικονομία και τις αλλαγές στην φορολογία, τα εργασιακά, τη δικαιοσύνη, το πανεπιστημιακό άσυλο και την ανομία.



Πηγή: Πρώτο Θέμα