Για το σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια συζήτησαν Κεραμέως – ΟΛΜΕ

0
25

Κατά τη συνάντηση της Νίκης Κεραμέως και της Σοφίας Ζαχαράκη με την ΟΛΜΕ συζητήθηκαν σημεία του συστήματος Γαβρόγλου που αφορούν στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια – Στόχος η εξομάλυνση των στρεβλώσεων 

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Παιδείας μπήκαν σήμερα σημεία του συστήματος Γαβρόγλου που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Με «αιχμή του δόρατος» τον εξορθολογισμό της ύλης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με την Υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, και την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα, πραγματοποίησαν συνάντηση με τη Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με θέμα το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στόχος του Υπουργείου είναι η κατά το δυνατόν εξομάλυνση στρεβλώσεων του συστήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την απερχόμενη Κυβέρνηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τις επικείμενες παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι η εξεταστέα ύλη της Γ΄ λυκείου δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ενώ σημείο συζήτησης αποτέλεσε και το σύστημα με τις λεγόμενες «πράσινες» και «κόκκινες» σχολές που θα υπάρχουν στο νέο Μηχανογραφικό δελτίο .



Πηγή: Πρώτο Θέμα