«Όχι» στις πρόωρες εκλογές λέει ο Μπόρις Τζόνσον

0
39

Ο Τζόνσον επικράτησε στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι, λαμβάνοντας 92.153 ψήφους από τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος, έναντι 46.656 ψήφων του ανθυποψηφίου του, υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαν

Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε στους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος να δώσει την «μέγιστη του ενέργεια» στον νέο του ρόλο ως Βρετανός πρωθυπουργός, καλώντας τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 31 Οκτωβρίου.

Ο Τζόνσον επικράτησε στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι, λαμβάνοντας 92.153 ψήφους από τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος, έναντι 46.656 ψήφων του ανθυποψηφίου του, υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Σε μια συνάντησή του με τους Συντηρητικούς βουλευτές, ο Τζόνσον, έγινε δεκτός με επευφημίες. Ένας από τους βουλευτές χαρακτήρισε την ομιλία του νέου πρωθυπουργού ως μια που δημιούργησε «ένα πολύ θερμό συναίσθημα», μέσα στην αίθουσα. Ο βουλευτής τόνισε ότι ο Τζόνσον απάντησε σε ερωτήσεις επί όλων των θεμάτων, από την ανάγκη για περισσότερα πολεμικά πλοία, έως αγροτικά ζητήματα στη συνάντηση. Για μια ακόμη φορά τόνισε ότι ο πρώτος και βασικότερος στόχος του είναι η εγγυηθεί ότι το Brexit θα ολοκληρωθεί έως την τελευταία προθεσμία που έχει δοθεί.

Σύμφωνα με την βουλευτή Νίκι Μόργκαν και έναν ακόμη βουλευτή που ήταν παρόντες στη συνάντηση, ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Νωρίτερα σήμερα, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες μέλη του κόμματος – ανάμεσά τους ο πατέρας, η αδερφή και ο αδερφός του – ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι θέλει να ενώσει την Βρετανία και να «εκπληρωθεί το Brexit», έως τις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.

Στις σύντομες δηλώσεις του επαίνεσε την Τερέζα Μέι για τη «σπουδαία προσφορά» της και για το «πάθος και την αποφασιστικότητά της» στην πολιτική.



Πηγή: Πρώτο Θέμα