Οι τρεις σωματοφύλακες του «BoJo» αναλαμβάνουν δράση

0
26

Την εκδίκησή του παίρνει ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, τοποθετώντας τα σκληροπυρηνικά στελέχη των Τόρις σε υπουργεία.

Κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργείου συμβουλίου, ο εκκεντρικός ξανθομάλλης πρωθυπουργός εμφανίστηκε χαμογελαστός και καλωσόρισε τη νέα του ομάδα.

Οι τρεις «σωματοφύλακες» του νέου ένοικου της Ντάουνινγκ Στρητ σηκώνουν τα μανίκια προκειμένου να φέρουν εις πέρας τις δύσκολες αποστολές τους: Η νέα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ να βάλει σε τάξη τη Βρετανία παρέχοντας πάνω απ’ όλα ασφάλεια στους συμπολίτες της ύστερα από το μαζικό κύμα δολοφονιών με μαχαίρι στο Λονδίνο, ο νέος υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Σαβίντ να χειριστεί με φειδώ τα οικονομικά της χώρας και ο νέος υπουργός Eξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, να διαπραγματευτεί με διπλωματική μαεστρία, μεταξύ άλλων, το θέμα του Brexit.

Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Τζόνσον

Πρίτι Πατέλ: Η γοητευτική ισχυρή κυρία της κυβέρνησης Τζόνσον

Η 47χρονη νέα υπουργός Εσωτερικών είναι ένθερμη οπαδός της Μάργκαρετ Θάτσερ. Γεννήθηκε στο Γκουτζαράτι της Ινδίας. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε με τους γονείς της στην Ουγκάντα. Υποστηρίζει την επαναφορά της θανατικής ποινής στη Βρετανία. Παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού.

Ντομινίκ Ράαμπ: Με μαύρη ζώνη στο καράτε

Ο Ντομινίκ Ράαμπ, με τον χαρακτηριστικό κόκκινο χαρτοφύλακα ανά χείρας, αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρώην υπουργός για το Brexit, προσέχει πολύ τις κινήσεις του στον πολιτικό στίβο, όπως και την διατροφή του. Τρώει κάθε μέρα σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον, φρουτοσαλάτα και χυμό για μεσημεριανό. Σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε. Το 2010 εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο. Σπούδασε Νομική στην Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ και στη συνέχεια εργάστηκε για τη νομική εταιρία «Linklaters». Είναι παντρεμένος με μία Βραζιλιάνα διευθύντρια μάρκετινγκ που εργάζεται για τη Google. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, το σπίτι τους έχει θέα τον Τάμεση και εκεί ο Ράαμπ καταγράφει τις σκέψεις του. Έχει συγγράψει, μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους,αρκετά βιβλία.

uk-Dominic-Raab

Σατζίντ Χαβίντ: Πολύτεκνος, με πακιστανικές ρίζες

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Χαβίντ δεν έχει κρύψει ουδέποτε τις φιλοδοξίες του για την ηγεσία των Συντηρητικών. Ήταν υποστηρικτής του Remain. Έχει πακιστανικές ρίζες και ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου στο Rochdale. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

uk-Sajid-Javid



Πηγή: Πρώτο Θέμα