Έξι Ιρανοί ανάμεσα στους εννέα νεκρούς από ισραηλινούς πυραύλους

0
26

Έξι Ιρανοί, μέλη δυνάμεων που μάχονται υπέρ του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, ήταν ανάμεσα στους εννέα νεκρούς των αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ την Τετάρτη στο νότιο τμήμα της εμπόλεμης χώρας, ανέφερε χθες Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι υπόλοιποι τρεις μαχητές που σκοτώθηκαν ήταν Σύροι, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στοχοθέτησαν «στρατιωτικές θέσεις και κέντρα συγκέντρωσης πληροφοριών που ανήκουν στους Ιρανούς και σε παραστρατιωτικούς» που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη στις επαρχίες Ντεράα και Κουνέιτρα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Συριακά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν «επίθεση» στην περιοχή Ταλ αλ Χαράα, στη νότια επαρχία Ντεράα, εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι οι επιθέσεις είχαν αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές.

Οι περιοχές που επλήγησαν δεν απέχουν πολύ από το τμήμα του υψιπέδου του Γκολάν που κατέχει και έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.

Μετά το ξέσπασμα το 2011 του πολέμου στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στο έδαφος της χώρας, εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, των δυνάμεων του Ιράν και του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και ορκισμένων εχθρών του εβραϊκού Κράτους.

Την 30ή Ιουνίου, έξι άμαχοι και εννιά μαχητές προσκείμενοι στο καθεστώς είχαν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό και στην κεντρική επαρχία Χομς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ισραήλ σπανίως επιβεβαιώνει τέτοια πλήγματα στη Συρία. Πάντως η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διατρανώνει ότι θα συνεχίσει να πλήττει θέσεις των δυνάμεων του Ιράν και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στη συριακή επικράτεια και ότι δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει προγεφύρωμα στα σύνορά της.



Πηγή: Πρώτο Θέμα