ΠΑΟΚ: Η στρατηγική στις καλοκαιρινές μεταγραφές – ΠΑΟΚ

0
51

Τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ είναι ο Άντερσον Εσίτι, ένας ποδοσφαιριστής στα στάνταρ που είχε θέση ο Αμπέλ Φερέιρα. Ένας «κόφτης» υψηλόσωμος, δυνατός όταν η μπάλα είναι στον αέρα και δυναμικός όταν αυτή βρίσκεται στο χόρτο.

Ο Δικέφαλος “ψάχτηκε” με τον Νιγηριανό από το Γενάρη ήδη, κυρίως λόγω της εκτίμησης που του έχει ο Μάριο Μπράνκο, αλλά τότε τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτιμούσε άλλωστε μέσους περισσότερο δημιουργικούς και όχι καθαρόαιμα “εξάρια” όπως ο Εσίτι και για αυτό το λόγο η απόκτηση του καθυστέρησε έξι μήνες περίπου.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το θέμα είναι αν ο ΠΑΟΚ θα κάνει και άλλες μεταγραφές και πότε. Οι άνθρωποι του Δικέφαλου προσπάθησαν να κλείσουν τον Φάμπιο Κοεντράο, γνωρίζοντας το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πορτογάλος και δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί με ευκολία στη Θεσσαλονίκη.

Από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν δεν σταμάτησαν την αναζήτηση τους για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά δεν…τρελάθηκαν κιόλας για να ενεργοποιήσουν τις εναλλακτικές τους λύσεις. Λογικά ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει έναν ακόμη αριστερό μπακ, αλλά δύσκολα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η μεταγραφή του θα γίνει πριν τους αγώνες με τον Άγιαξ.

Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ

Πριν μια εβδομάδα, ο Δικέφαλος είχε στη Θεσσαλονίκη τον Κοεντράο και πάλευε να αποκτήσει και τον Φίλιπ Μπράνταριτς από την Καλιάρι. Στο διάστημα που μεσολάβησε έκλεισε τον Εσίτι -με σαφώς λιγότερα χρήματα σε σχέση με τον Κροάτη- και δεν φαίνεται να αγχώνεται που δεν έχει προσθέσει έναν ακόμη ακραίο αμυντικό στο ρόστερ.

Η αλήθεια είναι ότι στα μεταγραφικά του Δικέφαλου πλέον τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στον ΠΑΟΚ πλέον λειτουργούν με τη λογική ότι θα πρέπει το μπάτζετ της ομάδας να εξορθολογιστεί για να μην προκύψουν προβλήματα με το Financial Fair Play.

Με τα προηγούμενα δεδομένα, ο Μπράνταριτς θα ήταν ήδη στην Ολλανδία, ο Εσίτι στη Γάνδη και ο Δικέφαλος ίσως να είχε κλείσει ήδη έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό. Γιατί στην περίπτωση του χαφ της Κάλιαρι οι περισσότερες  διαφωνίες με την ιταλική ομάδα προέκυψαν κυρίως με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων που θα έδινε ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του και όχι τόσο με το τελικό ποσό της μεταγραφής.

Ο ΠΑΟΚ προσέχει τα χρήματα που ξοδεύει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν γίνονται μεταγραφές, ούτε ότι δεν θα προκύψουν και άλλες κινήσεις ενίσχυσης. Άλλωστε να βάλει κανείς κάτω τα πράγματα θα δει ότι ήδη αυτό το καλοκαίρι ο Δικέφαλος έχει ρίξει στην αγορά περίπου 11 εκατομμύρια έχοντας εισπράξει μόλις 4 από τις παραχωρήσεις Κουλούρη και Χατζηισαΐα. Απλά οι άνθρωποι του οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί και αυτό κάνουν. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που η κλήρωση για τα προκριματικά του Champions League ήταν η χειρότερη δυνατή που θα μπορούσε να προκύψει. 

ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ Ο ΠΑΟΚ

Ανοικτές είναι οι υποθέσεις, εκτός του αριστερού μπακ και ένος επιθετικού, ίσως και ενός ακόμη κεντρικού χαφ. Ο ΠΑΟΚ βλέπει περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν αλλά οι επιτελείς του δεν δείχνουν να βιάζονται για να κάνουν την κίνηση τους. Ιδιαίτερα στο θέμα του φορ, φαίνεται να μην έχουν πάρει ακόμη οριστική απόφαση αν τελικά χρειάζεται ένας ακόμη επιθετικός με διαφορετικά στοιχεία από τους Άκπομ και Σβιντέρσκι.

Προτάσεις καταφθάνουν πολλές αλλά αν υπάρχει κάποια δραστηριότητα αυτή για την ώρα δεν έχει δει το φως το δημοσιότητας. Στην Γερμανία έγραψαν για τον Αυστριακό, Χάρνικ, ωστόσο δεν έχει προκύψει, για την ώρα τουλάχιστον, κάτι απτό από την πλευρά του Δικέφαλου.



Πηγή: Sport24