Στη θερινή κατοικία του Μακρόν ο Πούτιν πριν από τη Σύνοδο G7

0
36

Στις 19 Αυγούστου θα γίνει η συνάντηση

Στη θερινή κατοικία του, στο φρούριο Μπρεγκανσόν, θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, την 19η Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο της G7, στα τέλη Αυγούστου στην πόλη Μπιαρίτζ.

Το φρούριο Μπρεγκανσόν επιτρέπει «να μπορέσουμε να απομονωθούμε για να εργαστούμε, να έχουμε στη διάθεσή μας τον εξοπλισμό για να δεχόμαστε τις διεθνείς κλήσεις, να μπορούμε να υποδεχόμαστε ξένους ηγέτες, αυτό που θα κάνω με τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε λίγες εβδομάδες» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Η Γαλλία αναμένεται να φιλοξενήσει τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών G7 στο Μπιαρίτζ το διάστημα 24ης-26ης Αυγούστου.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Μακρόν είχε αναφέρει από την Ιαπωνία, έπειτα από μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν, ότι θα είχε «στις επόμενες εβδομάδες μια διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο» της Ρωσίας.

Την τρίτη ημέρα των διακοπών του στο Μπρεγκανσόν, ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους μετέβη στην Τυνησία, για ένα ταξίδι αστραπή, για να παραστεί στην κηδεία του προέδρου Μπέτζι Καϊντ Εσέμπσι.



Πηγή: Πρώτο Θέμα