Συντάξεις Αυγούστου: Τα ταμεία που θα καταβάλλουν χρήματα την Τρίτη (30/7)

0
16

Συντάξεις Αυγούστου: Παραδοσιακά, στα τέλη κάθε μήνα, χιλιάδες ασφαλισμένοι εισπράττουν τις συντάξεις τους. Η διαδικασία άρχισε από την περασμένη Παρασκευή, με τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και τον ΟΠΕΚΑ να καταβάλλουν τα ποσά στους ασφαλισμένους. Ωστόσο, υπάρχει και ο δεύτερος «γύρος» καταβολής, ο οποίος θα λάβει χώρα την Τρίτη, 30 Ιουλίου. Αναλυτικά:

Οι συντάξεις που έχουν καταβληθεί:

Ο ΟΑΕΕ κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019Ο ΟΓΑ κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου 2019 την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019Ο ΟΠΕΚΑ κατέβαλε τις συντάξεις του Αυγούστου των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019Οι συντάξεις που θα καταβληθούν:Tο Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Αυγούστου 2019 θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019Έρχεται η «ψηφιακή σύνταξη»

Η διυπουργική σύσκεψη μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση συντάξεων… online. Η ψηφιακή σύνταξη θα βγαίνει μέσα από την εισαγωγή του ΑΜΚΑ στη βάση του συστήματος «Μητρώο Πολιτών». Όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας, ο τρόπος αυτός θα μπορούν να λαμβάνουν άμεσα τις πληροφορίες, προχωρώντας στην ψηφιοποίησή τους, ώστε να εκδίδεται αυτομάτως η ψηφιακή σύνταξη.

Πολύ σύντομα θα κατατεθεί η ανάλογη διάταξη μέσω νομοσχεδίου, η οποία θα καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή του ΑΜΚΑ και πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που εκδίδονται ηλεκτρονικά από το «Μητρώο Πολιτών», την υπηρεσία που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεντρώνει δεδομένα από τα κατά τόπους ΚΕΠ, τους δήμους, τα ληξιαρχεία και άλλους φορείς.

Στα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας βρίσκεται επίσης και η αξιοποίηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», το οποίο θα ψηφιοποιεί σταδιακά τις συντάξεις.

Πηγή: pagenews.gr

cat_Οικονομία