Μικρόβια – βακτήρια – παράσιτα – τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται;

0
7

-Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείνετε απαλλαγμένοι από τις ασθένειες;
-Η πρόληψη των λοιμώξεων.

Μπορείτε να προλάβετε τις λοιμώξεις μέσω απλών τακτικών, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών σας, η προσοχή που επιδεικνύετε στις τροφές και το νερό, οι εμβολιασμοί, καθώς και η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων.

Τα μικρόβια ζουν παντού. Μπορείτε να τα βρείτε στον αέρα, στα τρόφιμα, στα φυτά, τα ζώα, το έδαφος, το νερό, αλλά και κάθε άλλη επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του σώματός σας.
Τα περισσότερα μικρόβια δεν πρόκειται να σας βλάψουν.

Τα βακτήρια είναι μονοκύτταροι οργανισμοί ορατοί μόνο με το μικροσκόπιο. Είναι τόσο μικροί που αν παρατάξει κανείς 1.000 απ’ αυτούς από την μια μεριά μέχρι την άλλη, θα μπορούσαν να χωρέσουν στη γόμα ενός μολυβιού. Δεν είναι όλα τα βακτήρια επιβλαβή και μάλιστα ορισμένα απ’ αυτά που ζουν στο σώμα μας είναι χρήσιμα.

Ένας στους 3 ανθρώπους σε χώρες της Ευρώπης είναι μολυσμένος με παράσιτα.
Πάνω από 4.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι μολυσμένοι με παρασιτικές ασθένειες (στοιχεία από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Π.Ο.Υ.)
Συνολικά, πάνω απ’ το μισό του πληθυσμού του πλανήτη έχει μολυνθεί με παράσιτα. Κάθε χρόνο οι μολυσματικές και παρασιτικές ασθένειες αφαιρούν 15 – 16 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε επίσης: Πώς τα παράσιτα σε 7 ημέρες παραλίγο να καταστρέψουν τη ζωή μου

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μικρόβια, τα βακτήρια και τα παράσιτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here