Συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού

0
603
Συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού

Συμβουλές ανακαίνισης σπιτιού

Ανακαινίστε το σπίτι σας όπως εσείς επιθυμείτε!

Είτε σκοπεύετε να πουλήσετε την κατοικία σας είτε σκοπεύετε να μείνετε εκεί για αρκετά, ακόμη, χρόνια, είναι σημαντικό να ανανεώσετε το σπίτι σας. Δεν χρειάζεται κόπος αλλά κάποιες απλές και εύκολες «κινήσεις», ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η εμφάνισή του. Σε αυτό το σύντομο άρθρο περιέχονται μερικές υπέροχες ιδέες για την ανακαίνιση του εσωτερικού του σπιτιού σας.

Ανακαίνιση σπιτιού

Πλακάκια - Συμβουλές ανακαίνισης σπιτιούΜπάνιο

Ξεκινώντας από το μπάνιο, εάν το δάπεδο είναι στρωμένο με πλακάκια, αξίζει να τοποθετήσετε ειδικούς τάπητες μπροστά στον νιπτήρα και τη μπανιέρα σας. Η προσθήκη χαλιών μπάνιου όχι μόνο θα δώσει αισθητικό χαρακτήρα στον χώρο αλλά θα συμβάλει να αποφεύγετε πτώσεις και άλλα ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας που συνήθως επικρατεί στο δάπεδό του. Δοκιμάστε, λοιπόν, τάπητες με ποικίλα σχέδια και χρώματα καθώς και διάφορες διατάξεις τους, ώστε το μπάνιο σας να διαμορφωθεί σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο.

Για το διάστημα που αναμορφώνετε το μπάνιο, καλό είναι να έχετε ήδη υπόψη σας ένα εφεδρικό σχέδιο, ώστε να εξασφαλίζετε νερό και να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, ιδίως εάν απαιτούνται εργασίες επισκευής ή αντικατάστασης των σωληνώσεων. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί, είτε για την τοποθέτηση ενός ολοκαίνουργιου νεροχύτη είτε για την ολοκλήρωση των εργασιών στις σωληνώσεις. Ακόμα κι αν υπολογίζετε ότι τα μαστορέματα θα έχουν λήξει μέχρι το τέλος της ημέρας, ας έχετε στο νου σας μια εναλλακτική στρατηγική. Σίγουρα, δεν θέλετε να αφήσετε τα μέλη της οικογένειάς σας χωρίς τις παραπάνω απαραίτητες ανέσεις.

Do It Yourself – D.I.Y

Μία από τις συνηθέστερες αιτίες αποτυχίας στις “D.I.Y.” (“Do It Yourself ”) ανακαινίσεις ενός σπιτιού είναι να ξεκινήσετε περισσότερες από μία εργασίες, ταυτόχρονα. Όταν επικεντρώνεστε σε έναν συγκεκριμένο χώρο, αυξάνετε τις πιθανότητες να επιτύχετε πολύ πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά την ολοκλήρωση των εργασιών. Επιπλέον, αν -ενώ εξελίσσεται η ανακαίνιση- εκτελούνται εργασίες σε έναν μόνο τομέα της κατοικίας σας, εξασφαλίζετε περισσότερο διαθέσιμο λειτουργικό, για εσάς, χώρο.

Ηλεκτρολογικά - Συμβουλές ανακαίνισης σπιτιούΗλεκτρολογικές εργασίες

Σχετικά με τη δυνατότητα αυτενέργειάς σας, μερικές ηλεκτρολογικές εργασίες είναι εφικτές ακόμα και από έναν άσχετο με ανακαινίσεις. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση ενός διακόπτη. Αφού διακόψετε την παροχή ρεύματος και αφαιρέσετε το κάλυμμα, διαχωρίστε τα καλώδια στον παλιό διακόπτη και αντικαταστήστε τα με την ίδια σειρά στον νέο.

Γενικότερα, δεν αξίζει να προχωρήσετε σε οποιοδήποτε είδος ανακαίνισης εσωτερικού χώρου, όταν πρόκειται να πουλήσετε το σπίτι σας. Στην τελευταία περίπτωση (πώληση σπιτιού), είναι προτιμότερο να ασχοληθείτε με την αναμόρφωση του εξωτερικού του, δεδομένου ότι η βελτιωμένη εικόνα σίγουρα αποτελεί το πρώτο -χρονικά, τουλάχιστον- στοιχείο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών πιθανών πελατών.

Εσωτερικές πόρτες

Ως προς τις πόρτες του εσωτερικού, για να φαίνονται καινούργιες, δεν χρειάζεται να τις αλλάξετε αγοράζοντας ολοκαίνουργιες. Πιθανότατα η αγορά μιας ολοκαίνουργιας πόρτας να κοστίζει ακριβά, ωστόσο ας έχετε υπόψη ότι σε σχετικά καταστήματα διατίθενται πόμολα «του κουτιού» σε πολύ προσιτές τιμές. Η αλλαγή ενός χερουλιού καθώς και ένα χρωματικό “ρετούς” μιας πόρτας αρκούν, ώστε να αλλάξει η εμφάνισή της ολοκληρωτικά. Βέβαια, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα ταιριαστό -στο στυλ του σπιτιού- πόμολο, που «κολακεύει» ακόμα περισσότερο την αισθητική των εσωτερικών του χώρων.

Ξύλινο δάπεδο - Συμβουλές ανακαίνισης σπιτιούΞύλινα δάπεδα

Εάν δεν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά ξεπερασμένα ξύλινα δάπεδα, μπορείτε κάλλιστα να προσδώσετε στην κατοικία σας ένα στυλ εξοχικού σπιτιού. Αγοράστε ελαιοχρώματα και επιλέξτε μερικά οικονομικά, σε κόστος, μοτίβα. Χρησιμοποιήστε χαριτωμένα και διαφορετικά στυλ σχεδίων καθώς και χρώματα του γούστου σας, για να ρετουσάρετε τα ξύλινα πατώματα. Με αυτόν τον τρόπο, σίγουρα θα επιτύχετε πολύ ικανοποιητική ανανέωση των πατωμάτων του σπιτιού.

Συμβουλές

Τέλος, μην υποτιμάτε την αποτελεσματικότητα μιας ενδεχόμενης προσωπικής σας προσπάθειας για την ανακαίνιση της κατοικίας σας. Ζητήστε άδεια για λίγες μέρες από τη δουλειά και αξιοποιήστε τες για έναν τέτοιον σκοπό. Ακόμα και ένα μοναχικό σαββατοκύριακο εργασιών ανακαίνισης αρκεί, ώστε εσείς, οι φίλοι και οι γνωστοί σας να δείτε με διαφορετικό μάτι το σπίτι σας απολαμβάνοντας περισσότερο τη διαμονή σας σ’ αυτό.

Διαβάστε επίσης: 8 + 1 συμβουλές για τον τέλειο κήπο και τη βεράντα

Διαβάζοντας αυτό το σύντομο άρθρο, σίγουρα έχετε ήδη συλλάβει γουστόζικες και πρωτότυπες ιδέες για τον χώρο και τον τρόπο που θέλετε να ανανεώσετε την κατοικία σας. Το μόνο που χρειάζεται, να επικεντρωθείτε σε έναν χώρο κάνοντας την αρχή!