10 οφέλη στον οργανισμό σας, όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι

0
610
10 οφέλη στον οργανισμό σας, όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι

10 οφέλη στον οργανισμό σας, όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι

Νερό: Πηγή ζωής

Αδιαμφισβήτητα, το νερό αποτελεί πηγή ζωής. Πολλοί είναι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι αποτελούν εξέλιξη υδρόβιων οργανισμών της θάλασσας, ενώ, σίγουρα, ο πλανήτης μας δεν θα ήταν ίδιος χωρίς το υδάτινο στοιχείο. Επιπλέον, ο κύκλος του νερού επιφέρει ισορροπία στο φυσικό περιβάλλον. Επειδή κι εμείς αποτελούμε μέρος της φύσης, η υγεία και η ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας συνδέεται άμεσα και ουσιαστικά με το νερό και την κατανάλωσή του. Σύμφωνα με τελευταίες, μάλιστα, μελέτες, η πρόσληψη νερού το πρωί, πριν καταναλώσετε οτιδήποτε άλλο, ενισχύει την υγεία σας από πολλές απόψεις. Παρακάτω, δείτε δέκα οφέλη στον οργανισμό σας, όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι!




1. Απολύμανση του στομαχιού και λειτουργικότητα του γαστρεντερικού σας

Εάν αντιμετωπίζετε γαστρεντερικά προβλήματα, η πρόσληψη νερού με άδειο στομάχι αντιφλεγμαίνει
(= καθαρίζει) το στομάχι, συντελεί στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος περιορίζοντας συμπτώματα δυσκοιλιότητας και διατηρώντας το έντερο φυσιολογικά ενεργό.

 

2. Αποβολή τοξινών από τον οργανισμό σας

Όσο περισσότερο νερό καταναλώνετε με άδειο στομάχι τόσο καθαρίζονται όλα τα συστήματα του οργανισμού σας από βλαβερές τοξίνες. Εκτός αυτού, το νερό κατευνάζει το σύμπτωμα του «φουσκώματος».

 

3. Βελτίωση της όρεξής σας για πρωινό γεύμα

Από τους περισσότερους αρμόδιους γιατρούς και διαιτολόγους το πρωινό θεωρείται ίσως το βασικότερο γεύμα στη διάρκεια της μέρας. Ωστόσο, εάν, γενικότερα, δεν έχετε όρεξη για φαγητό το πρωί, αρχίστε να πίνετε νερό με άδειο στομάχι. Θα διαπιστώσετε ότι μετά από μερικές μέρες θα σας προκληθεί η επιθυμία να φάτε ό, τι βρίσκεται στο ψυγείο!

 

4. Ανακούφιση από πονοκεφάλους

Η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού προκαλεί συχνά πονοκεφάλους και ζάλη, ιδίως κατά τις πρωινές ώρες. Καταναλώνοντας νερό με άδειο στομάχι, η ταλαιπωρία σας θα λάβει τέλος. Επίσης, εάν η αναπνοή σας είναι δυσάρεστη, η δυσοσμία θα περιοριστεί δραστικά.

 

5. Ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας και ευκολότερη απώλεια κιλών

Ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι επιταχύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού σας κατά 24%. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας θα αρχίσει να μεταβολίζει (= να επεξεργάζεται μετατρέποντας σε ενέργεια) πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τα συστατικά των τροφών που προσλαμβάνετε, διευκολύνοντας υποτιθέμενη δίαιτα που ακολουθείτε, ώστε να μειώσετε το σωματικό σας βάρος.

 



6. «Κύμα» ζωντάνιας και ενέργειας

Εάν νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, αρχίστε να πίνετε νερό τώρα! Διότι, έτσι, αυξάνεται η παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, εξαιτίας των οποίων το σώμα προσλαμβάνει περισσότερο οξυγόνο και, κατά συνέπεια, ενέργεια.

 

7. Βελτίωση της επιδερμίδας σας

Καθώς το νερό με άδειο στομάχι αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα, η κατάσταση του δέρματός σας θα βελτιωθεί απίστευτα! Για παράδειγμα, τα σπυράκια και οι κηλίδες θα περιοριστούν εντυπωσιακά!

 

8. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος

Ένα ποτήρι νερό, πριν φάτε οτιδήποτε το πρωί, απολυμαίνει το πεπτικό σας σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι επιδρά ως αντιοξειδωτικό, καταπολεμώντας και μειώνοντας τα επιβλαβή βακτήρια στο στομάχι και σε άλλα ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί πιο χαλαρά, επομένως να «αποφορτίζεται» και, ταυτόχρονα, να ενισχύεται.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 7+1 ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα σας, εάν τρώτε καρπούζι το καλοκαίρι

9. Καταστολή της υπέρτασης

Όταν το σώμα δεν ενυδατώνεται επαρκώς, αποφράζει (= σφραγίζει) αρκετά τριχοειδή αγγεία, για να αποτρέπεται η απώλεια νερού, γεγονός που προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε συμπτώματα υπέρτασης είναι να καταναλώνετε νερό, καθημερινά, μόλις ξυπνήσετε!

 

10. Πρόληψη των καρδιακών παθήσεων

Οι καρδιακές παθήσεις (πόνος, αρρυθμίες, ενοχλήσεις κ.ά.) αποτελούν σημαντικές ενδείξεις έλλειψης νερού στην καρδιά και τους πνεύμονες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί συστήνουν ανεπιφύλακτα την πρόσληψη νερού με άδειο στομάχι. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι η επαρκής καθημερινή ενυδάτωση του οργανισμού σας προλαμβάνει την εκδήλωση εγκεφαλικών επεισοδίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΕΥΕΞΙΑ ΕΔΩ