12 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβιώσετε

0
813

12 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβιώσετε

Life Hacks για πρώτες βοήθειες – “μύθοι” που πρέπει να προσέξετε

Οι πιο γνωστές συμβουλές πρώτων βοηθειών μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Το κανάλι Bright Side στο YouTube, έχει συλλέξει τους πιο συνηθισμένους μύθους επιβίωσης που θα μπορούσαν να σας σκοτώσουν και “hacks” επιβίωσης που πραγματικά λειτουργούν.

Αντιμετωπίζοντας ένα ξένο αντικείμενο στο μάτι

Εάν υπάρχει κάτι στο μάτι σας, όπως ένα κομμάτι γυαλιού, μην κάνετε τίποτα μόνοι σας. Ζητήστε από κάποιον να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο. Εάν το αντικείμενο είναι απλώς μια βλεφαρίδα, μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας προτού κάνετε κάτι. Ανοιγοκλείστε το μάτι σας για να κάνει τα δάκρυά σας να ξεπλύνουν τη βλεφαρίδα.

Εφαρμογή αλοιφών σε πληγή

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καθαρίσετε την πληγή με κρύο νερό με σαπούνι και να τοποθετήσετε ένα στεγνό επίδεσμο. Θα δείτε πως η πληγή θα επουλωθεί πολύ πιο γρήγορα.

Τρίψιμο ενός ατόμου όταν έχει πυρετό με αλκοόλ ή ξύδι

Το τρίψιμο με αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση, ενώ το ξύδι θα αυξήσει σημαντικά την οξύτητα, η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά. Μην πιστεύετε λοιπόν αυτές τις ξεπερασμένες συμβουλές.

Πώς σηκώνουμε ένα άτομο που έχει χάσει τις αισθήσεις του

Το μόνο που θα καταφέρετε σηκώνοντας ένα λιπόθυμο, θα είναι να επιδεινώσετε το σπασμό. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σηκώσετε τα πόδια του προς τα πάνω, να ξεκουμπώσετε τα σφιχτά ρούχα και να μην τον αφήσετε να σηκωθεί αμέσως μετά την κυκλοφορία του αίματος.
Αφού ανακτήσει τη συνείδησή του, μην τον αφήσετε να πιεί καφέ ή ενεργειακά ποτά.

Αντιμετώπιση εγκαυμάτων με βούτυρο ή ξινή κρέμα (sour cream)

Το βούτυρο ή η ξινή κρέμα στεγνώνουν το δέρμα σας και διαταράσσουν τη θερμική ανταλλαγή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η θερμότητα που δεν έχει πουθενά αλλού να πάει, να περάσει βαθύτερα στο δέρμα προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε το χέρι σας μέσα σε κρύο νερό για 15 λεπτά, βοηθώντας έτσι στον πόνο.

Βάλτε μόνοι σας στη θέση του ένα κόκαλο

Δεν πρέπει ποτέ να βάζετε μόνοι σας μια εξαρθρωμένη άρθρωση, ανεξάρτητα από το πόσο cool και σκληρό φαίνεται στις ταινίες. Μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον τραυματισμούς. Το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε, θα ήταν να ακινητοποιηθεί το τραυματισμένο άκρο και να πάτε στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό.

Εφαρμόζοντας κάτι ζεστό σε διάστρεμμα

Όταν οι μύες σας έχουν πάθει διάστρεμμα, ένα ζεστό πανί δε θα βοηθήσει. Αντίθετα, η θερμότητα θα ενισχύσει τη ροή του αίματος, οδηγώντας σε μια πιο σοβαρή διόγκωση. Τις πρώτες μέρες μετά τον τραυματισμό εφαρμόστε κάτι κρύο. Θα μειώσει τη φλεγμονή και θα σταματήσει τον πόνο.

Να κάνετε εμετό σε περίπτωση δηλητηρίασης

Η συνήθης σύσταση για δηλητηρίαση είναι να προκαλέσετε στον εαυτό σας εμετό. Μπορεί να ακούγεται λογικό, αλλά στην πραγματικότητα απαγορεύεται αυστηρά. Πρώτα απ ‘όλα, το δηλητήριο μπορεί να μπει στους πνεύμονες και να τους καταστρέψει. Το δεύτερο πρόβλημα είναι πως εάν κάποιος έχει δηλητηριαστεί με ορισμένες χημικές ουσίες, ο εμετός διπλασιάζει την πιθανότητα του καψίματος στο λαιμού σας.

Διάσωση πνιγμένου ατόμου

Θυμηθείτε να προσεγγίσετε ένα άτομο από πίσω, ώστε να μην σας βλέπει να έρχεστε. Διαφορετικά, το άτομο μπορεί να σας εμποδίσει ή να σας βυθίσει από τον πανικό του. Αφού πλησιάσετε το άτομο, πιάστε το κάτω από τις μασχάλες ή από το πηγούνι και μετακινηθείτε στην ακτή, κρατώντας το κεφάλι τους στην κοιλιά σας.

Αφαίρεση αντικειμένων από πληγές

Ποτέ μην προσπαθείτε να τραβήξετε αντικείμενα από σοβαρές πληγές. Ακόμη και οι γιατροί τα διατηρούν στη θέση τους έως ότου ο ασθενής βρεθεί σε χειρουργική επέμβαση. Το θέμα είναι, πως ενώ το αντικείμενο βρίσκεται μέσα στην πληγή, δεν αφήνει την αιμορραγία να ξεκινήσει. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε λίγο αλκοόλ στην πληγή, αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι να προκαλέσει πολύ πόνο η πληγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικρόβια – βακτήρια – παράσιτα – Τι είναι;

Εφαρμογή πάγου σε μώλωπες

Εάν δεν θέλετε να κάνετε κρύο έγκαυμα, δεν πρέπει να εφαρμόζετε πάγο απευθείας στο δέρμα. Αντ ‘αυτού, βάλτε ένα πανί ανάμεσα στο δέρμα σας και μια παγοκύστη.

Χρησιμοποιώντας ράμματα για να κλείσετε τομές

Η κόλλα του δέρματος είναι πολύ γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη. Πλύνετε την πληγή με κρύο νερό πριν χρησιμοποιήσετε κόλλα. Στη συνέχεια, σταματήστε την αιμορραγία πιέζοντας την πληγή σταθερά για τουλάχιστον ένα λεπτό. Κλείστε τις άκρες του τραύματος και τοποθετήστε την κόλλα δέρματος κατά μήκος της τομής.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΕΥΕΞΙΑ ΕΔΩ