Αυτοβελτίωση: Αφήνοντας το συναισθηματικό πόνο στο παρελθόν.

0
582
Αυτοβελτίωση: Αφήνοντας το συναισθηματικό πόνο στο παρελθόν.

Αυτοβελτίωση: Αφήνοντας το συναισθηματικό πόνο στο παρελθόν.

Το 2020, αφήστε πίσω, στο παρελθόν, τους ανθρώπους που σας έχουν πληγώσει

Οι αποφάσεις που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με το τέλος μιας σχέσης. Όμως αν δεν αφήσετε πίσω σας ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις που εμποδίζουν την εξέλιξή σας, θα είστε καταδικασμένοι σε στασιμότητα, λόγω της οποίας όλο και περισσότερο θα βαλτώνετε καθημερινά. Αξίζει να αποχωριστείτε όσα πρόσωπα αποτελούν βαρίδια στο ταξίδι της ζωής σας. Το 2020, προσπαθήστε να επενδύσετε περισσότερη ενέργεια, για να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και να τον φροντίσετε με αγάπη.

Πάρτε την απόφαση να τους αφήσετε πίσω

Παρατήστε στο παρελθόν τους ανθρώπους που σας πληγώνουν. Μην ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να κολλήσετε ένα γυαλί που έχει ήδη σπάσει.

Ωφελεί σημαντικά να βάζετε σαφή όρια σε όσους εκμεταλλεύονται την καλή σας προαίρεση. Επίσης, μην είστε τόσο αυστηροί απέναντι στον εαυτό σας. Καλό είναι να μην προσκολλάστε σε μια τοξική σχέση, μόνον επειδή φοβάστε ότι θα μείνετε μόνοι. Αντ’ αυτού, εστιάστε στον εαυτό σας και τις ουσιαστικές ανάγκες σας.

Ιδίως στην εποχή μας, απαραίτητο είναι να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία. Δώστε σημασία στα «σημάδια» που σας στέλνει το ίδιο το σώμα σας, στα λεγόμενα «ψυχογενή συμπτώματα». Επιπλέον, επικεντρωθείτε στους λόγους και τους τρόπους με τους οποίους σας επηρεάζει η συμπεριφορά προσώπων που θεωρείτε κοντινά σας. Μην διστάζετε να αλλάξετε τα σχέδια και το πρόγραμμα της καθημερινότητας, εάν νιώθετε τη
-φυσιολογικότατη- ανάγκη να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας.

Αυτοβελτίωση: Αφήνοντας το συναισθηματικό πόνο στο παρελθόν.Φροντίστε τον εαυτό σας

Παρόλο που ζούμε σε δύσκολη εποχή, κατά την οποίαν κυριαρχεί η ανεργία, είναι προτιμότερο να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας, εάν αισθάνεστε ότι σας στερεί ενέργεια και διάθεση, χωρίς να σας προσφέρει χαρά και ικανοποίηση. Τερματίστε σχέσεις δίχως κανένα νόημα, που φθείρουν την ψυχή σας. Επιτέλους, αρχίστε να φροντίζετε περισσότερο εσάς τους ίδιους.

Μην «κλείνεστε» στον εαυτό σας συσσωρεύοντας άγχος, πίεση και στενόχωρα συναισθήματα αλλά εκδηλώστε τα ανοιχτά και μοιραστείτε τα με τους άλλους. Μόνον έτσι θα αποσυμπιεστείτε και θα ανακουφιστείτε!

 

Σταματήστε να είσαστε το θύμα και να ρίχνετε στους άλλους την ευθύνη

Επιπλέον, φέτος, μάθετε τι σημαίνει να αγαπάτε πραγματικά εσάς τους ίδιους. Μην υποτιμάτε, πια, τον εαυτό σας ούτε να επιτρέπετε στους άλλους να αποφασίζουν για τη δική σας ζωή. Αποφύγετε να αποδεικνύετε στον εαυτό σας και στους άλλους ότι είστε άξιος άνθρωπος. Αξίζετε, ούτως ή άλλως, ως μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα, από τη στιγμή που έχετε γεννηθεί, μόνο και μόνο επειδή έχετε ευλογηθεί με το δώρο της ζωής!

Αξίζει να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είστε στην πραγματικότητα, με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά του, βελτιώνοντας τα θετικά και διορθώνοντας τα αρνητικά στοιχεία σας. «Αγαπώ τον εαυτό μου» σημαίνει ότι τον φροντίζω, τον προστατεύω, τον συγχωρώ, τον παρηγορώ, τον περιθάλπω και του παρέχω χρόνο να ωριμάσει. Η αγάπη για τον εαυτό σας είναι απαραίτητη προϋπόθεση, για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας και να σχετιστείτε με τους συνανθρώπους σας.

Εκφράστε την εκτίμηση στους γύρω σας και τον εαυτό σας

Είναι πια καιρός να εκφράσετε στους αγαπημένους σας την εκτίμηση και την αγάπη σας. Μην επιστρέφετε στο παρελθόν αναλογιζόμενοι πρόσωπα και καταστάσεις που επηρέασαν αρνητικά τον ψυχισμό σας. Και το σημαντικότερο, μην θυματοποιείστε, ούτε να λυπάστε τον εαυτό σας ούτε να «αυτομαστιγώνεστε» με ενοχές.

Προτιμότερο είναι να εστιάσετε στη σχέση σας με έμπιστα και αγαπημένα πρόσωπα, εκδηλώνοντάς τους έμπρακτα την εκτίμησή σας για την πίστη και την αγάπη τους. Φανερώστε τους ανοιχτά ότι αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην καρδιά και τη ζωή σας. Αγαπήστε ολόψυχα, ιδίως, όσους σας στηρίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 γυναικεία ζώδια που ερωτεύονται “full” σχεδόν όλοι οι άντρες!

Βγείτε από το “κουκούλι” σας και εστιάστε στο παρόν

Κοντά σε αυτά, εγκαταλείψτε το «κουκούλι» μέσα στο οποίο ζείτε. Φέτος, δοκιμάστε τα όριά σας και βάλετε νέους στόχους. Βγείτε από τη «ζώνη άνεσής» σας και επιδιώξτε να ζήσετε εμπειρίες που αποτελούν για εσάς προκλήσεις και οι οποίες σας διατηρούν σε εγρήγορση. Μην επαναπαύεστε και μην επιδιώκετε το βόλεμα σε ρουτινιάρικες «πεπατημένες».

Τα όνειρα και οι επιθυμίες σας αποτελούν την πιο βασική προτεραιότητά σας. Μην φοβάστε να εμπλέκεστε σε καταστάσεις που ενέχουν ρίσκο. Προχωρήστε εμπρός περήφανα, με θάρρος και αυτοεκτίμηση, χωρίς πισωγυρίσματα. Ποιος ξέρει πού μπορεί να σας οδηγήσουν!



Να κοιτάτε πάντα μπροστά

Μην κοιτάτε πίσω. Προσπαθήστε να ζείτε ως ελεύθεροι άνθρωποι. Ακόμα κι αν αποτύχετε, αποδεχτείτε προσωρινά την «ήττα» σας αλλά μην συμβιβάζεστε. Μπορεί να κάνετε ένα βήμα πίσω, αλλά, σίγουρα, θα ακολουθήσουν δύο βήματα προς τα εμπρός.

Το 2020, υποσχεθείτε στον εαυτό σας να ζήσετε έντονα όσες περισσότερες στιγμές της ζωής σας μπορείτε. Είναι κυρίως στο χέρι σας η συγκεκριμένη χρονιά να σας μείνει αξέχαστη για πάντα!