Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί σας προστατεύει από την άνοια!

0
774
Ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί σας προστατεύει από την άνοια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί σας προστατεύει από την άνοια!

«Όπλο» κατά της γεροντικής άνοιας ο καφές, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ο πρωινός καφές, αυτό το γευστικότατο ρόφημα, όχι μόνο σας αναζωογονεί αλλά και σας προφυλάσσει από τη γεροντική άνοια, σύμφωνα με ερευνητική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “The Journals of Gerontology”.

Όποιος αγαπά τον πρωινό καφέ, αγαπά τον εγκέφαλο και την υγεία του!

Ειδικότερα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ κάθε πρωί συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου του «Πάρκινσον». Στην ίδια έρευνα, διαπιστώνεται ότι οι καβουρδισμένοι κόκκοι του καφέ, ακόμα και αν δεν περιέχουν καφεΐνη, ωφελούν σημαντικά την υγεία σας. Κι αυτό, διότι μέσω της διαδικασίας καβουρδίσματος των σπόρων του καφέ, απελευθερώνονται χημικές ουσίες, οι «φαινυλινδάνες», οι οποίες εξουδετερώνουν όσες τοξικές ουσίες θεωρούνται υπεύθυνες για την πρόκληση ασθενειών.



Βέβαια, δεν πρόκειται για την «απόλυτη» προφύλαξη ούτε για θεραπεία κάθε αρρώστιας. Ωστόσο,
οι μελετητές συνιστούν ανεπιφύλακτα να προσθέσετε ένα φλιτζάνι καφέ στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμά σας.

Δείτε εδώ τη σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “Journal of Gerontology & Geriatric Research”

Τέλος, οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι οι τιμές των ωφέλιμων χημικών ουσιών που προαναφέρθηκαν (των «φαινυλινδάνων») και, συγχρόνως, ο βαθμός προστασίας του οργανισμού σας αυξάνονται, όταν ο καφές καβουρδίζεται. Το επόμενο βήμα-«πρόκληση» για τους ερευνητές είναι να διερευνηθεί αν είναι δυνατή η διείσδυση των συγκεκριμένων χημικών ενώσεων και στο κυκλοφορικό σύστημα (δηλαδή στην κυκλοφορία του αίματος) επιφέροντας ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα και στο αίμα σας.


 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΕΥΕΞΙΑ ΕΔΩ