Ρόδι: Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα

0
1142
Ρόδι: Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα

Ρόδι: Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα

8+1 λόγοι που αξίζει να τρώμε σπόρους ροδιού!

Καθόλου τυχαία, το ρόδι είναι γνωστό και ως «βασιλικό φρούτο». Αυτή η ονομασία δεν σχετίζεται με το σχήμα του «στέμματος» που έχει η φλούδα στην κορυφή του αλλά με το γεγονός ότι, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά, το ρόδι χρησιμοποιείται ευρέως για ιατρικούς σκοπούς.

Έχει αποδειχθεί ότι ο χυμός ροδιού περιέχει έως και 15 τύπους αμινοξέων, 6 από τα οποία εντοπίζονται -εκτός από το ρόδι- μόνο στο κρέας.

Αυτό το φρούτο περιέχει ολόκληρο σύμπλεγμα βιταμινών και μετάλλων, τα οποία επιδρούν θεραπευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Έχει αποδειχθεί ότι ο χυμός ροδιού περιέχει έως και 15 τύπους αμινοξέων, 6 από τα οποία εντοπίζονται -εκτός από το ρόδι- μόνο στο κρέας. Εάν, λοιπόν, έχετε αποφασίσει να περιορίσετε -ή και- να διακόψετε την κατανάλωση κρέατος, μπορείτε να λαμβάνετε τα απαραίτητα για την υγεία σας θρεπτικά συστατικά από το ρόδι.

Παρακάτω παρουσιάζονται λεπτομερέστερα οι εκπληκτικές ιδιότητες του «βασιλικού φρούτου»! Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

Αποκατάσταση της ορμονικής σας ισορροπίας

Είναι διαπιστωμένο ότι οι σπόροι του ροδιού περιέχουν έλαια τα οποία αποκαθιστούν την ορμονική ισορροπία στον οργανισμό σας. Ιδίως οι γυναίκες αξίζει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το φρούτο, επειδή μειώνει τον πόνο της έμμηνης ρύσης, ανακουφίζει από πονοκεφάλους και καταπραΰνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Αντιδιαβητική δράση

Επίσης, το ρόδι δρα και ως «φυσική ινσουλίνη». Τα εξωτικά φρούτα συνιστώνται ευρέως στους διαβητικούς. Η πρόσληψη χυμού ροδιού, έστω και σε μισό κουτάλι του γλυκού, 4 φορές την ημέρα, μειώνει σημαντικά την τιμή του σακχάρου στο αίμα.

Ρόδι: Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούταΑύξηση της αιμοσφαιρίνης σας

Εκτός των παραπάνω, προτείνεται σε όσους πάσχουν από αναιμία να προσλαμβάνουν μισό φλιτζάνι αραιωμένο ρόδι, 3 φορές την ημέρα, 30 λεπτά πριν από τα γεύματα, για δύο μήνες. Θα διαπιστώσετε εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Απολύμανση της στοματοφαρυγγικής σας κοιλότητας

Το αφέψημα της φλούδας του ροδιού συμβάλλει στην απολύμανση του λαιμού από βακτήρια και στην ανακούφιση από τους πόνους της στοματίτιδας, της φαρυγγίτιδας και της λαρυγγίτιδας.

Μείωση της αρτηριακής σας πίεσης

Το ρόδι ενδείκνυται και στους υπερτασικούς, επειδή συντελεί στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, χωρίς να προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες στον οργανισμό. Επιπλέον, διακρίνεται για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες. Αν θέλετε να αποφορτίσετε το νευρικό σας σύστημα, να απαλλαγείτε από την αϋπνία και να περιορίσετε διάφορες αγχώδεις διαταραχές, είναι σημαντικό να πίνετε τσάι που περιέχει αποξηραμένα κομμάτια φλούδας ροδιού.

Βελτίωση της μνήμης σας

Αποδεδειγμένα, η κατανάλωση μόλις 8 γραμμαρίων χυμού ροδιού καθημερινά, για 4 εβδομάδες, βοηθάει στη βελτίωση της απόδοσης της λεκτικής και οπτικής μνήμης σας!

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί σας προστατεύει από την άνοια!

Αντιφλεγμονώδης δράση

Σε περιπτώσεις εκδήλωσης ασθενειών στα νεφρά, το ήπαρ, τις αρθρώσεις, τα μάτια, τα αυτιά και στα γεννητικά όργανα, οι γιατροί θεωρούν αναγκαία την κατανάλωση αφεψημάτων από φλούδα ροδιού. Για να το παρασκευάσετε, αρκούν 2 κουταλιές της σούπας φλούδα ροδιού σε σκόνη. Ρίξτε τες σε 1 φλιτζάνι με νερό και βράστε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε το αφέψημα και προσθέστε επιπλέον βραστό νερό σε αυτό. Πιείτε περίπου 50 γραμμάρια από αυτό 2 με 3 φορές κάθε μέρα, μισή ώρα πριν από τα γεύματα. Σε λίγο καιρό θα νιώσετε σημαντική ανακούφιση από ποικίλα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούσαν.

Μείωση του αισθήματος πείνας

Ένα ποτήρι χυμός ροδιού την ημέρα ωφελεί στη διατήρηση του φυσιολογικού -κατά περίπτωση ανθρώπου-σωματικού βάρους, εξαιτίας της ιδιότητας του φρούτου να παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις «πολυφαινόλες» που περιέχονται στον χυμό, οι οποίες είναι γνωστό ότι καταστέλλουν την όρεξη για φαγητό.

Προστασία από ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος

Η συχνή πρόσληψη ροδιού περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες θανάτου λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων. Μισό ποτήρι χυμός ροδιού, 3 φορές την ημέρα, προστατεύει δραστικά από εκδήλωση καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΕΥΕΞΙΑ ΕΔΩ