Κατερίνα Διδασκάλου: Όσα αποκάλυψε για την περίοδο που έζησε στην Αμερική

0
182

H Κατερίνα Διδασκάλου μετρά αρκετά χρόνια στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης, και του κινηματογράφου. Θεωρείται μία από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της γενιάς της και η ίδια, χαρακτηρίζει τον εαυτό της φιλόδοξο: «Υπήρξα και παραμένω. Μόλις τελείωσα το Εθνικό, μολονότι ήμουν αριστούχος και είχα συμβόλαιο δύο ετών, έφυγα στη Νέα Υόρκη. Δεν είχε να κάνει με τα χρήματα και τη δόξα, αλλά με την εξέλιξη που αναζητούσα στο επάγγελμα που αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω από 15 ετών».

Και πράγματι στο «Μεγάλο Μήλο» διαμορφώθηκε η αισθητική της. Είχε την τύχη να βρεθεί στην τάξη της Ούτα Χάγκεν, να κάνει σεμινάριο film acting δίπλα στον Μίλος Φόρμαν. Τι θυμάται αλήθεια πιο έντονα από τον μεγάλο τσέχο σκηνοθέτη της ταινίας «Στη φωλιά του κούκου»; «Την πρώτη φορά που μπήκα στη τάξη είπε: «Εδώ έχουμε την εκπρόσωπο ενός έθνους που ο καθένας ξεχωριστά κάνει θαύματα, αλλά δύο μαζί σε ένα τετραγωνικό μέτρο σημαίνει πόλεμος “. Ηταν Ευρωπαίος ο Φόρμαν, μας ήξερε. Με ταρακούνησε αυτή η κουβέντα του. Ημουν 22 ετών. Κατάλαβα ότι ο ανταγωνισμός είναι ένα περιττό συναίσθημα, δεν χρειάζεται».

Εχοντας ζήσει 10 χρόνια στις ΗΠΑ, τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα με την εισβολή στο Καπιτώλιο τη θλίβουν. «Μια Αμερική διχασμένη, με δύο πρόσωπα, λες και ο διαχωρισμός Βορείων και Νοτίων δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Με τα ίδια θέματα να τη χωρίζουν, με έναν καλυμμένο ρατσισμό να υποβόσκει ακόμη και σήμερα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Απολαμβάνοντας την απόλυτη τηλεοπτική επιτυχία ως διαβολικά ερωτική και πονεμένη Μυρσίνη, αλλά και παίζοντας στη σειρά-φαινόμενο «Ετερος εγώ» παραγωγής Cosmote TV, δεν κρύβει ότι της λείπει πολύ το σινεμά. Αλλωστε κορυφαία στιγμή της καριέρας της υπήρξε η συνεργασία της με τον πρωτεργάτη του γαλλικού Νέου Κύματος, τον διάσημο σκηνοθέτη Ερίκ Ρομέρ, στην ταινία «Τριπλός πράκτορας» (2004), υποψήφια για Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου. «Ηταν 82 ετών τότε ο Ρομέρ. Με φώναζε με το μικρό μου όνομα, Κατερίνα, αλλά μου μιλούσε πάντα στον πληθυντικό» θυμάται. «Στο τελευταίο γύρισμα με πλησίασε και μου είπε: “Θα σας ρωτήσω κάτι. Αλλά αν είναι επαγγελματικό μυστικό, μη μου το αποκαλύψετε: Πώς μπορείτε και κλαίτε τόσο πειστικά; Εχετε κλάψει με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τη σκηνή σε αυτή την ταινία “. “Σκέφτομαι τη μοναξιά μας ” του απάντησα. “Α, μάλιστα, την ανθρώπινη μοναξιά “είπε. Και του λέω: “Οχι, Ερίκ. Τη δική μου μοναξιά. Τη δική σας’’. Τότε τα ατσάλινα, γαλανά του μάτια βούρκωσαν».

Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει έναν δημοφιλή λογαριασμό στο Instagram με πάνω από τους 60.000 followers, εκεί όπου ανεβάζει βίντεο διαβάζοντας ποίηση. «Είναι μεγάλη χαρά να μοιράζομαι ποιήματα με τον κόσμο» ανέφερε. «Ξέρετε, 15χρονα παιδιά μου στέλνουν μηνύματα και μου γράφουν “μας γνωρίζετε ποιητές”. Υπάρχει μια παρεξήγηση στην Ελλάδα, νομίζουμε ότι χρειάζονται διδακτορικά για να καταλάβεις την ποίηση. Μα όπως λέει και ο Γιώργης Παυλόπουλος στα “Αντικλείδια”, “η ποίηση είναι μία πόρτα ανοιχτή “. Εχω διαβάσει πολλή ποίηση στη ζωή μου. Γνώρισα τον πρώτο σύζυγο μου και πατέρα των κοριτσιών μου, τον διπλωμάτη και σπουδαίο ποιητή Γιώργο Βέη, πολύ νέα. Πριν δημοσιεύσει μια ποιητική του συλλογή με έβαζε να του την απαγγείλω, του διάβαζα ακόμη από το πρωτότυπο γάλλους, άγγλους ποιητές. Ετσι για μένα η ποίηση έγινε δρόμος ανοιχτός. Πολλές φορές ανακαλύπτω έτοιμο σε ένα καλό ποίημα να πω αυτό που δεν βρίσκω λόγια να ξεστομίσω», ανέφερε στο BHMA.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV