Ο Παύλος Κουρτίδης στο gossip-tv: Η επιστροφή του Λια στις Άγριες μέλισσες και η… Γενοκτονία

0
194

Ο Παύλος Κουρτίδης, γνωστός Έλληνας ηθοποιός και χορογράφος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις.

Έχοντας πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του, πρόσφατα, πρόσθεσε άλλη μία μετά τη συμμετοχή του στις Άγριες μέλισσες, όπου τον είδαμε να υποδύεται τον «Λια».

Ο Παύλος Κουρτίδης, με αφορμή την επιστροφή της θεατρικής παράστασης «Γενοκτονία» η οποία θα προβληθεί σε online streaming τις επόμενες ημέρες, παραχώρησε συνέντευξη στο gossip-tv.gr και μίλησε για όλα, ενώ μιλώντας για τη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1, αποκάλυψε αν θα επιστρέψει ο «Λιας» στο Διαφάνι.

Επίσης, σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος το τελευταίο διάστημα, μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη…

Είστε ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου ΠΚ. Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν όλα αυτά;

Aκούγονται σαν πολλοί όλοι αυτοί οι τίτλοι και όμως τελικά είναι κάτω από τον ίδιο παρονομαστή. Ο όρος καλλιτεχνικός διευθυντής οφείλω να πω ότι δεν μου αρέσει και ειδικά όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι αυτού του τύπου οι τίτλοι, μου είναι αχαρτογράφητα νερά. Όταν αγαπάς και έχεις πάθος γι’ αυτό που κάνεις έτσι συμβαίνει. Είναι αυτό που λέμε ότι έχεις κάνει το χόμπι σου επάγγελμα.

Ο Λιας στον 1ο κύκλο στις Άγριες μέλισσες ήταν ένας άξεστος αγρότης.

Ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον χώρο σας. Πώς βλέπετε το μέλλον του θεάτρου;

Δύσκολο, αλλα θα τα καταφέρουμε. Δεν μας νικάει τίποτα εμάς τους καλλιτέχνες. Αντέχουμε.

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί ένας χαμός με τις καταγγελίες εις βάρους επιτυχημένων ηθοποιών και σκηνοθετών. Πώς σας φαίνονται όλα αυτά;

Όλα στο φως. Εχουμε ανάγκη από ένα υγιές θέατρο. Τα άρρωστα μυαλά δεν χωράνε, όχι μόνο στο θέατρο αλλα σε καμιά επαγγελματική μερίδα.

Έχετε αντιμετωπίσει ή ακούσει παρόμοια περιστατικά;

Εάν είχα αντιμετωπίσει θα το ξέρατε. Στο 2ο σκέλος της ερώτησης, εχω ακούσει για όλους τους κλάδους. Δεν έχουν μαζευτεί ολοι οι δύστροποι μόνο στο θέατρο. Αλλά δεν έχει αυτό σημασία. Σημασία έχει να βρούμε τον τρόπο ως κοινωνία να δώσουμε ένα τέλος στην περιβόητη σαπίλα.

Σας είδαμε να κάνετε και ένα πέρασμα από τις Άγριες μέλισσες όπου υποδυθήκατε τον «Λια». Πώς ήταν αυτή η εμπειρία ;

Ο Λιάς στον 1ο κύκλο ήταν ένας άξεστος αγρότης που στον 2ο κύκλο όντας φιλόδοξος και μεγαλομανής αρχισε την ενασχόλησή του με παράνομες πωλήσεις … χόρτων. Μια όμορφη συνεργασία με όμορφους και ταλαντούχους συνάδελφους, με μια ομάδα τεχνικών πίσω από τις κάμερες που είναι επίπεδο «champions league» και φυσικά το σενάριο και οι σκηνοθέτες σχεδόν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τηλεόραση αντάξια των προσδοκιών και των πιο απαιτητικών.

Υπάρχει περίπτωση να σας ξαναδούμε στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1;

Ο καιρός θα δείξει. Αν είναι να έρθει ξανά ο Λιάς στο Διαφάνι θα είναι μια «όμορφη» έκπληξη για… λίγους.

Πώς σας φαίνεται το γεγονός ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κάνει στροφή στην μυθοπλασία;

Εξαιρετικό, άλλωστε το απαιτούν και οι συνθήκες. Ο κόσμος το έχει ανάγκη.

Λόγω της πανδημίας, πολλές θεατρικές παραστάσεις έχουν προβληθεί σε online streaming. Το ίδιο θα συμβεί και με την παράσταση «Γενοκτονία». Ποια η γνώμη σας για τις online προβολές και πώς νιώθετε που επιστρέφει η παράσταση μετά από τόσα χρόνια;

Λέω ναι στο online streaming θεατρικών παραστάσεων εν καιρό πανδημίας και λέω ναι και στα ανοιχτά θέατρα με κόσμο.

Πείτε μας δύο λόγια για την παράσταση και τι θα δει κάποιος που θα αγοράσει κωδικό για να την παρακολουθήσει.

Η παράσταση έχει βασιστεί σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες. Όμως μία παράσταση δεν αποτελεί ένα θεατρικό ιστορικό ντοκιμαντέρ. Αυτό που επιδιώξαμε με τους συνεργάτες μου ήταν να αποδώσουμε όσο πιο ειλικρινά μπορούσαμε το ανθρώπινο δράμα των θυμάτων και των λαών που έχουν υποστεί γενοκτονίες. Είναι διαφορετικό να το διαβάζεις σε ιστορικά κείμενα και διαφορετικό να το βλέπεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου. Να νιώθεις τον πόνο, τον φόβο των θυμάτων αλλά και τη δύναμη και την ελπίδα των επιζώντων για την επόμενη μέρα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Υπάρχουν αρκετές σκεψεις και προτάσεις. Σύντομα ελπίζω να μπορώ να τα πω…

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV