Σοφία Μπεκατώρου: Η γυναίκα που με την τόλμη της έγινε το σύμβολο του ελληνικού #MeToo

0
127

Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς γι΄αυτή τη γυναίκα – ηρωίδα.

Το σοκ ήταν μεγάλο για την ελληνική κοινωνία όταν είδε το φως της δημοσιότητας η καταγγελία της Ολυμπιονίκου στην ιστιοπλοΐα, Σοφίας Μπεκατώρου, ότι βιάστηκε από αξιωματούχο της ομοσπονδίας, πριν από 23 χρόνια.

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, όπως και τα στόματα και οι αποκαλύψεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, ιδιαίτερα στον χώρο του θεάματος.

Η Σοφία Μπεκατώρου θα μπορούσε να πει κανείς πως με την τόλμη της έγινε το σύμβολο του ελληνικού #MeToo.
Όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, το «Me Too» είναι ένα κοινωνικό κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης όπου οι άνθρωποι δημοσιοποιούν καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα.

«Αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα», έχει επισημάνει η Μπεκατώρου για το «#MeToo», προσθέτοντας: «Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε ηγέτες σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων».

«Σπάστε την σιωπή και μιλήστε», ήταν το μήνυμα της αθλήτριας και ήταν αρκετά δυνατό έτσι ώστε η Σοφία Μπεκατώρου να αποκτήσει μια θέση στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Χρόνια πολλά στη Σοφία, χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV