Πουρσανίδης: Μάθαμε σε ποια ταινία θα παίξει ο Κωστής από την Έξαψη και… μείναμε!

0
129

Ο Νίκος Πουρσανίδης αθόρυβα, χωρίς πολλές φαμφάρες και διάθεση να διατυμπανίζει τις προσωπικές κορυφές της επιτυχίας του τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μιλάει για τους διάσημους ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί. 

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του o ίδιος, συμμετέχει σε μία κινηματογραφική υπερπαραγωγή, με κορυφαία ονόματα της Μέκκας του κινηματογράφου στο καστ της ταινίας. Διαβάστε τι αποκάλυψε…

Εσύ πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός; Είχες επηρεαστεί από τον αδερφό σου (σ.σ. τον Δημήτρη Αλεξανδρή);

Όχι, ποδοσφαιριστής ήθελα να γίνω, σαν τον άλλον αδερφό μου (σ.σ.: τον Ηλία Πουρσανίδη). Απλώς έτυχε να υποδυθώ τον χαρακτήρα που έπαιζε ο αδερφός μου σε μικρή ηλικία (σ.σ.: στην ταινία Πες πως μ’ Αγαπάς), έπαιξα και στα Εγκλήματα, μετά ο Νίκος Βαφειάς μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Κάθε Σάββατο, όπου έπαιζα τον γιο του Κώστα Βουτσά, και κάπως πήραν τα πράγματα τον δρόμο τους. Τότε πήγαινα Β’ λυκείου. Μετά έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό, πέρασα, στο πρώτο έτος με πήρε ο Αγγελόπουλος (σ.σ.: στην ταινία Τριλογία 1: Το Λιβάδι που Δακρύζει). Κάπως έβγαινε μόνο του. Όχι χωρίς να προσπαθώ βέβαια, αλλά σαν να με πήγαινε η ροή.

Μήπως νιώθεις ότι έχεις σταθεί και τυχερός;

Σίγουρα έχω σταθεί και πολύ τυχερός, και κυρίως γιατί έχω δουλέψει από πολύ μικρός με πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες, οι οποίοι διαμόρ­φωσαν την αισθητική μου. Και μετά, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που ψάχνομαι πάρα πολύ, όπως ο χαρακτήρας μου στην Έξαψη, ο Κω­στής, ήθελα να δω αν το αξίζω όλο αυτό και ήθελα να ξαναβρώ αυτό το επίπεδο. Για αυτό έφυγα στην Αγγλία. Ποτέ δεν είπα ότι θα φύγω και θα γίνω σταρ του Hollywood… Ήθελα να δουλέψω, να ξαναβρώ αυτό το επίπεδο που είχα με αυτούς τους σκηνοθέτες. Να μπορώ να κάνω μια δουλειά που να ξέρω ότι θα μείνει. Και όχι να μείνει λόγω εμπορικής επιτυχίας. Να ξέρω ότι κάνω κάτι σημαντικό. Μπορώ να σου πω ότι δυσκόλεψα εγώ τον εαυτό μου. Δεν έκανα εύκολα πράγματα. Είπα όχι σε πράγματα που έγιναν επιτυχία αλλά ποτέ δεν το μετάνιωσα, γιατί εγώ έψαχνα κάτι άλλο.

Έχεις βρει αυτό το κάτι άλλο;

Πιστεύω ότι τώρα όλα αυτά που έψαχνα τα προηγούμενα χρόνια κάπως έχουν αρχίσει και κουμπώνουν. Δηλαδή είμαι στην Ελ­λάδα, δουλεύω σε μια πολύ ωραία σειρά, έχει επιτυχία, είχα πάει στο Ιράν, έκανα μια ταινία με τη Maggie Gyllenhaal, στην οποία παίζει η Olivia Colman.

Ποια είναι αυτή η ταινία;

To Lost Daughter είναι ο τίτλος της, η Χαμένη Κόρη, και γυρίστηκε στις Σπέτσες τον Οκτώβρη. Είναι με την Olivia Colman, την Dakota Johnson, τον Ed Harris. Καταπληκτικό καστ.

Και τους γνώρισες όλους αυτούς;

Πέρα από τον Ed Harris, ναι. Ήταν όλοι τους φοβερά γενναιόδωροι, ειδικά η Maggie με την οποία δούλεψα πιο πολύ. Δεν μπορώ να πω πολλά γι’ αυτή την ταινία, ούτε με ποιους δούλεψα και σε ποια σκηνή. Αλλά η Maggie Gyllenhaal είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, εξαιρετική σκηνοθέτης και επειδή είναι και η ίδια ηθοποιός έχει πολύ μεγάλη αγάπη για τους ηθοποιούς.

Είναι από τις πιο ωραίες εμπειρίες που έχω ζήσει ως ηθοποιός. Αυτή η ταινία και η σειρά στο Ιράν, που ήρθαν μαζεμένα, είναι αυτό που σου έλεγα ότι ψάχνω: δούλεψα στο επίπεδο που ήθελα και πήρα και μια αποδοχή που μπορεί να μην έχω πάρει αλλού. Δηλαδή το ότι στο Ιράν με ήξε­ραν όλοι λόγω της ταινίας του Αγγελόπουλου ήταν φοβερή έκπληξη για μένα. Φοβερό δώρο.

Νιώθεις διεθνής δηλαδή;

Ε, εντάξει. Και όταν ήμουν στην Αγγλία είχα κάνει μια ταινία με τον Stephen Frears (σ.σ.: The Programm, του 2015) και είχα παίξει σε μια άλλη με τον Keith Harington, τον John Snow από το Game of Thrones (σ.σ.: ΜΙ-5,2015). Δεν κάνω name dropping, απλώς θέλω να σου πω ότι έχω παίξει σε ξένες παραγωγές και έχω κάνει αρκετά πράγματα. Τώρα βγήκε και το βιβλίο μου και γράφω και ένα σενάριο.

Πηγή: DownTown

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV