Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Δεν δουλεύω με όποιον δεν με σέβεται»

0
117

Οι αποκαλύψεις για περιπτώσεις κάθε είδους κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο έχουν επηρεάσει τη νέα γενιά καλλιτεχνών και το ερώτημα που γεννάται είναι πώς θα είναι οι συνεργασίες αυτών των νέων ανθρώπων όταν θα ανοίξουν ξανά τα θέατρα. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς, αν και βιώνει αθόρυβα αυτήν την περιπέτεια, είναι αισιόδοξος ότι κάτι καλό θα βγει, που θα φωτίσει τον δρόμο τους.

«Αυτή η κατάσταση μας έχει λίγο μαυρίσει, αλλά παράλληλα είναι κάτι που μας κάνει να νιώσουμε δυνατοί, γιατί μπορεί η γενιά μας τελικά να βάλει ένα λιθαράκι ώστε οι επόμενοι καλλιτέχνες να είναι καλύτεροι. Άρα, μέσα σε αυτήν τη μαυρίλα των ημερών υπάρχει και κάτι ελπιδοφόρο στις συζητήσεις μας. Νομίζω ότι το θέατρο θα ασπρίσει και δεν θα αμαυρωθεί. Απλά, ήρθε π ώρα να συμβεί όλο αυτό και είναι λυτρωτικό για τα θύματα. Ήταν πολύ κόσμος πικραμένος. Είναι πολύ θετικό που τα βγάζουν από μέσα τους και ξαλαφρώνει η ψυχή τους», λέει. Στην αρχή της καριέρας του, καθώς είχε βιώσει αρκετές καταστάσεις έντασης στη δουλειά του, πίστευε πως έτσι είναι το θέατρο και πως ο κάθε σκηνοθέτης νομιμοποιείται να εκφοβίζει τους ηθοποιούς, ώστε να τους επιβάλλεται.

«Παλαιότερα είχα βρεθεί σε τέσσερα-πέντε σκηνικά έντασης, του τύπου ο σκηνοθέτης να πετάξει ένα τραπέζι στην άλλη πλευρά. Και τότε νόμιζα πως έχει δικαίωμα να το κάνει, αν έχει νεύρα. Όταν μου συνέβη στην αρχή της καριέρας μου, πίστεψα ότι έτσι είναι η δουλειά μας. Νόμιζα ότι πάντα ένας σκηνοθέτης μπορεί να ουρλιάζει και να βρίζει. Ενώ δεν είναι έτσι. Γιατί αυτό από μόνο του δημιουργεί κλίμα φόβου, που μαγκώνει τους ηθοποιούς.

Και γιατί μετά γνώρισα και άλλους πολύ σπουδαίους σκηνοθέτες που ήταν ήρεμοι και έρχονταν στο αυτί μου διακριτικά να μου πουν σιγανά αυτό που ήθελαν. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να επιλέγω τέτοιες συνεργασίες. Δεν με ενδιαφέρει να δουλεύω με κάποιον που δεν σέβεται τους συνεργάτες του, ακόμα κι αν πρόκειται να κάνουμε το σούπερ εμπορική επιτυχία. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, αν πρόκειται η συνεργασία να είναι κακή. Μου αρέσει να δουλεύω ήρεμα και να απολαμβάνω τη δουλειά μου. Σε κάθε παράσταση πάω στο καμαρίνι μου δύο ώρες πριν για να συγκεντρώνομαι», αποκαλύπτει στην εφημερίδα, Secret.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV