Μελέτης Ηλίας: Καταθέτει τη δική του πικρή εμπειρία: «Η διαδικασία της πρόβας ήταν ένας εφιάλτης»

0
143

Τις αποκαλύψεις που έχουν συνταράξει τον καλλιτεχνικό χώρο σχολίασε ο Μελέτης Ηλίας.

Ο ηθοποιός, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά εποχής της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια», μίλησε επίσης για το περιστατικό που έχει βιώσει ο ίδιος, ενώ έδωσε συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική και πιθανότατα διστάζουν με όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Το τελευταίο διάστημα το θέατρο πλήττεται. Πώς σχολιάζετε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας;

«Θεωρώ ότι είναι το μόνο θετικό της καραντίνας. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραστάσεις, που σημαίνει ότι έχουμε χρόνο και ασχολούμαστε επί της ουσίας με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το ξέρουμε και το ζούμε από τότε που ξεκινάμε αυτή τη δουλειά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Εμένα έχει περάσει από δίπλα μου, αλλά το έχω βιώσει, ίσως σε μικρότερο βαθμό, όμως το έχω ακούσει, μου το έχουν εξομολογηθεί, υπήρχαν φήμες που αναρωτιέσαι εάν είναι αλήθεια ή όχι. Τελικά αρχίζει το πράγμα και ξεκαθαρίζει. Νομίζω δεν θα είναι εις βάρος του θεάτρου. Το θέατρο δεν το επηρεάζει τίποτα, όπως δεν το επηρέαζε τόσα χρόνια πριν. Ο χώρος θα αρχίσει να παίρνει την κανονική του υγιή μορφή. Γιατί πραγματικά υπήρχαν κάποιες αρρωστημένες συνθήκες».

Θα θέλατε να αναφερθείτε σε αυτό που βιώσατε;

«Ήταν στις αρχές της θεατρικής μου ζωής. Ουσιαστικά βρέθηκα (αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν είναι στη ζωή και δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιο όνομα) σε μια συνθήκη μιας αυθεντίας του θεάτρου, όπου δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την καλλιτεχνική του αξία και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν άρτιο και ονειρικό. Αλλά η διαδικασία της πρόβας ήταν ένας εφιάλτης για έναν νέο ηθοποιό, ο οποίος δεν έχει τα εφόδια και τα εργαλεία να το αντικρούσει. Νομίζω ότι εκεί πατάει η κάθε μορφή βίας. Κάποιος είναι ο δυνατός και ο αποδεκτός, βάσει αποτελέσματος, από το κοινό και από το σινάφι, και από την άλλη έχουμε τον αδύναμο. Σαφώς δεν μπορεί να είναι επί ίσοις όροις ένας σκηνοθέτης με έναν ηθοποιό, αλλά μέσα σε πλαίσια μιας υγιούς συνεργασίας. Δυστυχώς τα όρια ήταν πολύ ανοιχτά και άρχισαν να μπαίνουν αυτές οι δύσκολες συνθήκες».

Η επόμενη ημέρα στο θέατρο θα είναι λευκή;

«Ναι, το πιστεύω ακράδαντα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 10.000 ηθοποιοί και το να ξεκαθαρίσει ο χώρος από 5-10 μεμονωμένες περιπτώσεις δεν θα τον πλήξει καθόλου, Ουδείς αναντικατάστατος».

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική και ίσως διστάζουν με όλα αυτά που ακούγονται;

«Αυτή η έκταση που έχει λάβει το όλο ζήτημα μόνο προς όφελος αυτού του χώρου μπορεί να είναι. Δυστυχώς υπάρχουν αυτά, όπως και σε όλους τους εργασιακούς χώρους που μπορεί να έχεις κάποιον δυνατό και κάποιον αδύναμο. Εάν πραγματικά την αγαπούν και θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική, να μην πτοηθούν. Γιατί αυτά που συμβαίνουν, ευτυχώς, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του χώρου. Φανταστείτε ότι έχω κάνει περίπου 30 παραστάσεις και μου έτυχε σε μία. Αρα η συντριπτική πλειοψηφία ήταν υγιείς συνεργασίες», είπε στο ΒΗΜΑ.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV