Γιάννης Σπαλιάρας: Το Survivor, η απώλεια του πατέρα του και η σχέση με την μητέρα του

0
157

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κληθεί να βρεθεί για μεγάλο διάστημα μακριά από τη χώρα και την οικογένειά του. Μία από αυτές ήταν το 2017, όταν συμμετείχε στο Survivor παραμένοντας για πέντε μήνες στον Άγιο Δομίνικο.

Φέτος προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ ο τέταρτος κύκλος του ριάλιτι επιβίωσης. «Το παρακολουθώ αλλά δεν υποστηρίζω συγκεκριμένη ομάδα. Το βλέπω λίγο αποσπασματικά. Η αλήθεια είναι ότι μου ξυπνάνε μνήμες και ιστορίες. Το Survivor είναι μια τεράστια εμπειρία και αυτό το ξέρουμε μόνο όσοι το ζήσαμε. Όλοι εσείς το βλέπετε διαφορετικά. Μόνο όσοι έχουμε πάει μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Εγώ θα σου πω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό που παρακολουθείς – σε όλα τα επίπεδα» εξηγεί, ενώ για την ψυχολογική πίεση που βιώνει κάποιος που συμμετέχει αποκαλύπτει: «Από την πρώτη εβδομάδα όλοι πιεστήκαμε ψυχολογικά. Μετά τους δύο πρώτους μήνες η πείνα συνηθίζεται, αυτό που σε βαραίνει όμως είναι ότι δεν έχεις επαφή με την οικογένειά σου. Για εμένα το πιο σημαντικό έπαθλο ήταν αυτό της επικοινωνίας. Το φαγητό μπορεί να σε χορτάσει δύο ώρες, η επικοινωνία όμως πολύ περισσότερο».

Άλλωστε η οικογένεια κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή του. «Είμαι πολύ κοντά με τη μητέρα μου. Συζητάμε τα επαγγελματικά μου και μου λέει την άποψή της. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη για να με συμβουλέψει σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε και στο Χόλιγουντ να πας, η μαμά σου θα σου πει να ντυθείς και να φας καλά» δηλώνει γελώντας, ενώ αναφερόμενος στη σκέψη για τη δημιουργία της δικής του οικογένειας προσθέτει: «Όσο περνούν τα χρόνια έρχομαι πιο κοντά στη σκέψη. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που δεσμεύεται εύκολα, αλλά εδώ και λίγα χρόνια έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι θέλω να κάνω οικογένεια. Συγκεκριμένα από τότε που “έφυγε” ο πατέρας μου, πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε συνειδητοποίησα ότι η οικογένεια είναι σημαντική».

Μιλώντας για την απώλεια εξομολογείται: «Εκείνη την περίοδο κάποιος μου είπε πως όταν αποχωριζόμαστε τον έναν από τους δύο γονείς φεύγει και το τελευταίο κομμάτι της παιδικότητάς μας. Τότε ήταν νωρίς για να καταλάβω τι εννοούσε γιατί ήμουν πολύ πληγωμένος. Στην πορεία όμως το αντιλήφθηκα και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Έπειτα από αυτό βρήκα πολλή δύναμη μέσα μου, που εκφράστηκε στο επαγγελματικό κομμάτι. Δεν ξέρω πώς συνέβη. Μου στέλνει δύναμη ο πατέρας μου; Με βοηθάει ο Θεός; Προσαρμόστηκα και έγινα πιο δυνατός; Μπορεί κάτι από όλα αυτά, μπορεί και όλα αυτά μαζί. Ό,τι κι αν κάνω τα τελευταία χρόνια, το αφιερώνω σε αυτόν. Από τις νίκες στο Survivor μέχρι και τη συμμετοχή μου στο Netflix».

Η περίοδος του εγκλεισμού τον οδήγησε στη δική του προσωπική ενδοσκόπηση. «Επηρεασμένος από την καραντίνα, αισθάνθηκα ότι θέλω αλλαγές. Η λέξη που μου ήρθε στο μυαλό είναι “ποιότητα”. Σε όλα τα επίπεδα. Στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στις σχέσεις». Μια ποιότητα που την επιδιώκει και φροντίζει να τη διατηρεί. «Ζητάω συγγνώμη, καταλαβαίνω τα λάθη μου και ξέρω τα καλά και τα άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Αντίστοιχα απαιτώ τη “συγγνώμη”. Θεωρώ ότι είναι μια διαδικασία που αποδεικνύει ότι δεν είσαι εγωιστής και ότι είσαι ακομπλεξάριστος. Αυτό που εύχομαι να συμβεί τελειώνοντας με την πανδημία και τα όσα βιώνουμε είναι να καταφέρουμε όλοι να αντιληφθούμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες μας», σύμφωνα με το περιοδικό ΟΚ.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV