Μπιμπίλας:«Ό,τι βγαίνει από την τηλεόραση, δεν σημαίνει ότι είναι καταγγελίες που είναι και στο ΣΕΗ»

0
120

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου.

Θύτες και θύματα, υπήρξαν φίλοι και συνεργάτες σου. Ο κόσμος ρωτά αν υπάρχουν κι άλλα ονόματα και πολλές καταγγελίες ακόμα που θα δουν το φως τη δημοσιότητας.

Υπάρχει εχεμύθεια και μυστικότητα στο θέμα αυτό από το Σωματείο, δεν μπορώ ν’ απαντήσω, ούτε για το πόσες καταγγελίες υπάρχουν, για ποιους, κι από ποιους. Ό, τι βγαίνει από την τηλεόραση, δεν σημαίνει ότι είναι καταγγελίες που είναι και στο Σωματείο. Είναι άλλες στην τηλεόραση, πιθανόν να είναι και στο Σωματείο, άλλες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κι άλλες καταγγελίες παραμένουν μόνο στ’ αφτιά μας, γιατί οι άνθρωποι δεν πάνε να τις καταθέσουν, είτε σε δικηγόρους, είτε στο Σωματείο, δεν είναι τίμιοι, γιατί όταν μου λες μια φοβερή καταγγελία και δεν την καταθέτεις κάπου, για να πάρει μια νόμιμη οδό, είναι σαν να συγκαλύπτεις την αλήθεια, δεν βοηθάς το έργο της δικαιοσύνης, κι απλώς μου μεταφέρεις το βαρύ φορτίο, της ψυχής σου στη δική μου. Οι φερόμενοι ως θύτες, είναι άνθρωποι που φαίνεται ότι έκαναν κατάχρηση εξουσίας, θεώρησαν τους εαυτούς τους μικρούς θεούς, οπότε, ό,τι κι αν έκαναν, πίστευαν μέσα τους ότι δεν είναι κακό, ενώ ήταν. Τώρα βλέπουν ότι ενώ η τηλεόραση είναι ένα Μέσο που τους θεοποίησε, αυτή τη στιγμή, είναι το ίδιο Μέσο που τους καταρρακώνει και τους κάνει να πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι. Φαντάζομαι το δράμα τους, ενώ τους έδειχνε κι ένιωθαν χαρά, τώρα θα τρομάζουν με το γυαλί της τηλεόρασης που δείχνει το πρόσωπο τους για άλλο λόγο. ..Έχει γίνει ήδη, καταστράφηκαν καριέρες.

Πώς νιώθεις για όλα όσα συμβαίνουν;

Αισθάνομαι βαθιά θλίψη, που αυτοί οι άνθρωποι είχαν την ευκαιρία ν’ αφήσουν ένα καλό μήνυμα για την υστεροφημία τους, τελικά θ’ αφήσουν ένα κακό μήνυμα, από τη δική μου γενιά, θλίβομαι βαθύτατα γι’ αυτούς, γιατί ενόχλησαν συνανθρώπους, συναδέλφους μου και μάλιστα πάρα πολύ άσχημα.

Οι φήμες θέλουν να βλέπουν τα φώτα δημοσιότητας κι άλλα ονόματα καλλιτεχνών, σκηνοθετών, ηθοποιών…

Αυτή η “καταιγίδα”, συμπαρασύρει πάρα πολλούς ανθρώπους, ενώ πάρα πολλοί, ακόμα και πράγματα που δεν αξίζουν, τα θεωρούν ως κάτι που πρέπει να το καταγγείλουν. Όταν θα γίνουν οι κώδικες δεοντολογίας, θα υπάρχουν όρια ανθρώπινης συμπεριφοράς και κανόνες για το πως μπορεί να γίνεται μια οντισιόν, αν μπορείς να πας μόνος σου σ’ ένα θέατρο ή ένα σπίτι.

Πηγή: Λοιπόν

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV