Πέτρος Φιλιππίδης: Καλείται ως ύποπτος για βιασμό και απόπειρα – «Έφυγε» η κλήση από τον εισαγγελέα

0
119

Η ώρα των εξηγήσεων έφτασε για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς σήμερα ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος που χειρίζεται την υπόθεση, του απέστειλε κλήση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ως ύποπτος για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Ο γνωστός ηθοποιός έχει κληθεί προς παροχή εξηγήσεων, αλλά το πιθανότερο είναι να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να λάβει την δικογραφία και να ενημερωθεί για να μπορέσει να συντάξει το υπόμνημά του. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παροχή εξηγήσεων δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία του, αλλά μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας αφού λάβει τις εξηγήσεις, θα μελετήσει την δικογραφία και θα καταλήξει στην άσκηση δίωξης ή μη για συγκεκριμένα αδικήματα. Στην περίπτωση που ασκήσει δίωξη, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος με την σειρά του θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία και με το πέρας αυτής, θα αποφασίσει την προφυλάκισή του ή μη.

Η υπόθεση βιασμού

Ο γνωστός κωμικός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το χώρο του θεάτρου για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις. Το «ντόμινο» των εξελίξεων σε βάρος του γνωστού ηθοποιού προκλήθηκε μετά την δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς ανάμεσα καταγγελίες που είχε παραδώσει, βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα σε βάρος του. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στις δύο καταγγελίες γινόταν λόγος για απόπειρες βιασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV