Δαδακαρίδης – Σαράντης: «Η φιλία έχει τρομερή αξία στη ζωή»

0
165

Οι δύο ηθοποιοί σε πρόσφατη συνέντευξή τους μίλησαν για τη συνεργασία τους, αλλά και για το πώς αντιλαμβάνονται την αντρική φιλία.

Πρωταγωνιστείτε στην οικογενειακή σειρά του ΑΝΤ1 «Η φαμίλια» και είναι ευτυχής συγκυρία που εν μέσω πανδημίας εργάζεστε, έχετε καθημερινά γυρίσματα και έρχεστε με ασφάλεια σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Μιχάλης: Είναι πράγματι μια ευτυχής συγκυρία και, πέρα από τυχεροί, νιώθουμε και ευλογημένοι, που μπορούμε υπό αυτές τις συνθήκες να εργαζόμαστε. Γιατί ζούμε την ανασφάλεια δίπλα μας και γύρω μας, όχι μόνο με τους συναδέλφους μας αλλά και τον γενικότερο περίγυρο μας. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ακραία σε όλα τα επίπεδα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα λόγω των γυρισμάτων να βγαίνουμε έξω από το σπίτι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι καθηλωμένοι μέσα σε ένα σπίτι…

Πυγμαλίων: Κλείσαμε έναν χρόνο πανδημίας. Η καραντίνα σου ορίζει μια συγκεκριμένη καθημερινότητα και διαδρομή κι αυτό σίγουρα, όσο εγκρατής και αν είσαι, σε ενοχλεί. Δεν μπορείς να βρεθείς με τους φίλους σου, να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τον εαυτό σου, να πάρεις τη μηχανή και να πας μια βόλτα μέχρι το Ιούνιο. Και μόνο αυτός ο περιορισμός, ψυχολογικά μεταβάλλει τον άνθρωπο στη συμπεριφορά και την επικοινωνία του με τους άλλους. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένας μεσογειακός λαός. Είμαστε ανοιχτοί και αλέγροι. Πριν από έναν χρόνο στις 11.00 το βράδυ ετοιμαζόμασταν να βγούμε έξω για να διασκεδάσουμε. Από την άλλη, νιώθω ευτυχισμένος που αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε καθημερινά γυρίσματα για τη Φαμίλια. Ο τίτλος της σειράς αντικατοπτρίζει τη σχέση μας με όλους τους συναδέλφους, μηδενός εξαιρουμένου, και θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την παιδεία και την προσωπικότητα του καθενός ξεχωριστά.

Πρώτη φορά συνεργάζεστε;

Πυγμαλίων: Ναι, και αυτή η συνεργασία μας θα είχε συμβεί νωρίτερα αν δεν είχαμε τον κορονοϊό.

Μιχάλης: θα παίζαμε μαζί το περσινό καλοκαίρι στην Ιφιγένεια εν Ταύροις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν οι παραστάσεις. Αν όλα πάνε καλά, θα ανέβει φέτος το καλοκαίρι στην Επίδαυρο. Τηλεοπτικά, όταν με πήραν τηλέφωνο από την παραγωγή για να συμμετάσχω στη Φαμίλια, ακούγοντας ότι τη συγκεκριμένη σειρά σκηνοθετεί ο Βασίλης Θωμόπουλος και πρωταγωνιστεί ο Πυγμαλίων, τον οποίο εκτιμώ βαθιά και ως επαγγελματία και ως άνθρωπο, είπα απευθείας το «ναι», χωρίς να έχω διαβάσει ακόμη το σενάριο.

Πυγμαλίων: Και αυτό ήταν το λάθος του!

Στη σειρά υποδύεστε δύο καλούς φίλους. Πώς αντιλαμβάνεστε την αντρική φιλία;

Μιχάλης: Για μένα έχει τρομερή αξία η φιλία στη ζωή μου, όπως και η αγάπη και π οικογένεια. Έχω μάθει να τιμάω τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου και προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο καθαρός απέναντι τους. Και ένας από τους λόγους που το έκανε ακόμη πιο ισχυρό αυτό ήταν το γεγονός ότι έχασα τον καλύτερο μου φίλο στην Α’ Γυμνασίου. Τον Ηλία, Από καρκίνο. Εκεί αντιλήφθηκα πόσο σημαντική είναι η σχέση μεταξύ δύο φίλων.

Πυγμαλίων: Για μένα οι φίλοι είναι για μια ζωή, ό,τι και να γίνει μεταξύ μας. Είμαι 43 ετών και έχω φίλους 30-35 χρόνια στη ζωή μου. Δυστυχώς έχω έρθει και εγώ αντιμέτωπος με την απώλεια, έχασα τον καλύτερο μου’ φίλο. Και ενώ η απώλεια είναι δυσβάσταχτη, την ίδια στιγμή για τους ανθρώπους που μένουν πίσω είναι και ένα περίεργο καμπανάκι ότι «Ευτυχώς, μπορώ και αγαπώ. Μπορώ και πονώ, μπορώ και πληγώνομαι. Δεν είμαι σάπιος μέσα μου».

Χρησιμοποιήσατε και οι δύο τη λέξη «αγάπη»…

Μιχάλης: Δεν το περίμενες από δυο αγόρια αυτό, ε; Δεν γίνεται, ρε συ, να αγαπάς και να μην είσαι δίπλα στους ανθρώπους.

Πυγμαλίων: Και αν δεν είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που πονάνε και πληγώνονται, δεν ξέρω σε τι ανθρώπους ζητάμε να είμαστε δίπλα και τελικά τι αγάπη ζητάμε εμείς οι ίδιοι από τον εαυτό μας. Και επειδή αυτή την περίοδο ακούμε για ανθρώπους του χώρου μας που έχουν πληγωθεί ανεπανόρθωτα από άλλους ανθρώπους, εύχομαι ειδικά για αυτούς να βρουν σύντομα δικαίωση και χέρια να τους ξαναγκαλιάσουν. Πρώτος ανοίγω τα χέρια μου σε αυτούς τους ανθρώπους. Αντιλαμβάνομαι το ανθρώπινο λάθος, αν θέλεις και τη λάθος στιγμή, όχι όμως όταν αυτό εμπεριέχει βία και οποιαδήποτε έννοια επιβολής εξουσίας, είπαν στο ΟΚ!

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV