Μελέτης Ηλίας: Έχασε 10 κιλά για να παίξει στην σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια»

0
156

Μελέτη, είναι αλήθεια ότι έχασες αρκετά κι­λά για τα «Καλύτερα μας χρόνια»;

Χώρισα την περίοδο του εγκλεισμού σε δύο τμήματα. Από τον Μάρτιο που έκλει­σαν τα θέατρα και μείναμε σία σπίτια μας μέχρι και το Πάσχα -από αντίδραση, σοκ, μη διαχειρίσιμη κατάσταση στο μυαλό μου, άρ­χισα να τρώω και ξαφνικά έφτασα να ξεπε­ράσω κατά πολύ τα κιλά που είμαι συνήθως, από τα 85-86 πήγα στα 91. Όταν μου έγινε η πρόταση για τη σειρά, μέσα από συζητήσεις με φίλους, αλλά και με τον πατέρα μου, που είχε ζήσει εκείνη την εποχή, συνειδητοποίη­σα ότι οι άντρες τότε δεν είχαν τις ανέσεις και τα αγαθά που απολαμβάνουμε σήμερα, επο­μένως το σουλούπι τους ήταν λίγο πιο μαζε­μένο. Με αφορμή και το ότι είχα ξεφύγει λί­γο, ξεκίνησα να κάνω δίαιτα και έχασα σχε­δόν δέκα κιλά σε τρεις μήνες. Το πήγαινα σιγά σιγά, αλλά, καθώς είμαι ο Νο1 γλυκατζής και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκό μέσα στην ημέρα, ζορίστηκα. Βέβαια, είναι θέμα συνήθειας και απαιτεί λίγο περισσότερη προ­σοχή και επιμονή.

Η σειρά αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και, παρότι προβάλλεται στην ΕΡΤ1, συγκεντρώ­νει υψηλά νούμερα τηλεόρασης.

Διαθέτει καλογραμμένο σενάριο και πολύ καλή παραγωγή, σκηνοθεσία και cast. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αντιλαμ­βανόμασταν πόσο ωραία έχει στηθεί. Έχει φτιαχτεί μια γειτονιά που παραπέμπει σε μια άλλη εποχή. Μπήκαμε στη διαδικασία να προσεγγίσουμε το χαρακτήρα μας έτσι ώστε να θυμίζει τους άντρες και τις γυναίκες εκείνης της περιόδου. Όταν είδαμε, μετά από τρεις μήνες γυρισμάτων, την προβολή του πρώτου επεισοδίου, διαπιστώσαμε ότι το συνολικό αποτέλεσμα ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας. Προσωπικά, κατάλαβα -χωρίς να θέλω να φανώ υπερόπτης- ότι αυτό το σίριαλ έχει μέλλον.

Ποια θεωρείς την πιο δύσκολη στιγμή σου στη δουλειά;

Έτυχε να ζήσω μια δύσκολη κατάσταση τον πρώτο χρόνο που δούλευα ως ηθοποιός, το 2002. Επειδή ήμουν ένα νέο παιδί χωρίς εμπειρία, ένιωσα τελείως απροστάτευτος. Ο σκηνοθέτης θεωρούσε ότι μπορούσε να με κάνει υποχείριο του, να με προσβάλλει, να με μειώνει, να με φέρνει σε δύσκολη θέση μπροστά σε συναδέλφους ή στον κόσμο. Ο μόνος τρόπος για να το καταπολεμήσω ήταν να απομακρυνθώ, να φύγω, με όποιο κόστος κι αν συνεπαγόταν το να παρατήσω στις πρόβες μια παράσταση. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, μπορεί να σε καθορίσει ως ηθοποιό, να βγει στην πιάτσα η φήμη ότι σηκώθηκες και έφυγες ή ότι σε έδιωξαν. Ευτυχώς, όμως, οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε η αμέσως επόμενη εμπειρία μου, που διήρκεσε μία πενταετία, ήταν σε ένα θίασο με κεφαλή τον Θεόδωρο Τερζόπουλο, έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη και άνθρωπο, ο οποίος ουσιαστικά με πήρε από το χέρι και μου έδειξε πώς είναι το θέατρο στην καλή του εκδοχή. Γυρίσαμε όλο τον κόσμο με παραστάσεις γιατί είναι ένας δημιουργός διεθνούς φήμης. Πέρα από τη σαρωτική εμπειρία που βίωσα, είδα την αξία του ως ανθρώπου, είναι πραγματικός δάσκαλος, σύμφωνα με το περιοδικό Hello.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV