Σόφη Ζαννίνου: «Ήταν σκληρός ο πατέρας μου, είχαμε φοβερές κόντρες»

0
123

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του πατέρα της με τον Αντρέα Μπάρκουλη, αλλά και για το σόου μεταμφιέσεων του ΑΝΤ1 «YFSF» όπου… διδάσκει τους συνάδελφους της.

Ήταν εκρηκτική η σχέση σου με τον πατέρα σου, τον αείμνηστο Ζαννίνο.

Αγαπούσα πάρα πολύ τον πατέρα μου, αλλά είχαμε φοβερές κόντρες, γιατί ήμασταν ακριβώς το ίδιο. Αυτό μου λέει ακόμα με αγανάκτηση η μάνα μου: Ίδια ο πατέρας σου είσαι”. Πήρα πολλά από εκείνον, αλλά ήταν πάρα πολύ σκληρός σε κάποια πράγματα. Ο πατέρας μου “έφυγε” γύρω στα 72. Έκανε δύο εγχειρήσει καρδιάς για δύο λόγους, να τρώει και να κολυμπάει. Ήταν δυναμικός, φύσει και θέσει, νόμιζε ότι δεν θα πάθει ποτέ τίποτα, ήταν λοκατζής, άνθρωπος με θάρρος και γυμνασμένος.

-Μου είχες πει ότι ο Ανδρέας Μπάρκουλης που συνεργαζόταν με τον πατέρα σου, είχε πει κάποτε: “Είναι πολλά τα λεφτά, πώς θα τα φάμε Ζαννίνο;”.

Ναι, είχαν περάσει από τα χέρια τους τρομακτικά λεφτά, ειδικά του Μπάρκουλη. Ο πατέρας μου, εκτός των άλλων, έκανε και θεατρικές επιχειρήσεις, κι είχε τον Μπάρκουλη στην παράσταση του, που ήταν παραγωγός. Ήταν τόσος ο κόσμος, που κάποια φορά, έτυχε να τον φυγαδεύσουμε από ταράτσα κινηματογράφου, να πηδήξει τις ταράτσες, να κατέβει από αλλού, γιατί τον περίμεναν χιλιάδες μαθήτριες από κάτω. Αυτά του Ρουβά τώρα είναι της πλάκας, το: “Κορίτσια ο Μπάρκουλης” δεν είναι τυχαίο, γινόταν χαμός. Ο πατέρας μου είχε βγάλει πάρα πολλά χρήματα στην περιοδεία αυτή και τότε ο Αντρέας δούλευε με ποσοστά, θυμάμαι ότι ερχόταν ο πατέρας μου και πέταγε την είσπραξη στο κρεβάτι των ξενοδοχείων, γιατί ήμασταν σε περιοδεία, κι εγώ μικρή τότε, έβλεπα ένα κρεβάτι γεμάτο λεφτά. Ο Μπάρκουλης κάθε μέρα έπαιρνε πάρα πολλά λεφτά, ήταν ένας πρίγκιπας, ο απόλυτος άρχοντας.

-Είσαι συνδετικός κρίκος σε τρεις γενιές.

Την περίοδο που γεννήθηκα εγώ, ήμουν με το ένα “πόδι” στους παλιούς, καθώς τους έζησα όλους… Αυλωνίτη, Χατζηχρήστο, Ρίζο, Φωτόπουλο, Ηλιόπουλο, μετά μεγαλώνοντας, τους μεσαίους και αργότερα τους καινούργιους, έζησα τρία στάδια. Με τον Σακελλάριο κάναμε στην ΕΡΤ1 την “Παλιά επιθεώρηση” ήμουν με τον Κιμούλη, τη Διαβάτη, μετά δούλεψα με τους καινούργιους.

-Δεν έχεις καλλιτεχνική ηλικία εσύ… Έχεις “παντρέψει” τρεις γενιές.

Ναι, θα το έλεγα έτσι, ήταν τέτοια η συγκυρία που γεννήθηκα, τους πρόλαβα και τουςέζησα όλους. Παλιά τα ρούχα που φορούσα στις ταινίες ήταν δικά μου, τα κουβαλούσα εγώ από το σπίτι μου, δεν είχαμε σκριπτ να σημειώνει τι φοράω, τα κάναμε μόνοι μας. Μου έχει συμβεί σε ταινία, με τον Σταυρίδη και τον Φωτόπουλο, να μπω σε γραφείο με κοστούμι και να βγω με φόρεμα. Δε βλέπω τις ταινίες μου, γιατί τσαντίζομαι με τον εαυτό μου, λέω: “Αυτό δεν το έκανα καλά”, νευριάζω γιατί βλέπω λάθη, ήμουν πιτσιρίκα τότε.

-Τώρα σε παρακολουθούμε μέσα από το τάλεντ σόου, “Your Face Sounds Familiar”.

Αυτή η δουλειά για μένα είναι μεγάλη ευτυχία. Όταν έχεις έναν άνθρωπο που πρέπει να μπει σ’ έναν άλλο χαρακτήρα, που αρχίζει να τον ψηλαφίζεις και τον ανακαλύπτει μαζί του και φτάνει ο άλλος να το κάνει, η χαρά είναι μεγάλη, όπως κι η γοητεία, είναι δημιουργικό.

-Πώς είναι να διδάσκεις συναδέλφους σου;

Ειδικά φέτος, που είναι όλοι εξαιρετικοί και ταλαντούχοι, είναι διπλή η χαρά. Υπάρχει χαρά και συνεργασία από όλους, είπε στο Λοιπόν.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV