Όσκαρ 2021: Ταξίδι στον χρόνο: Πόσο έχει αλλάξει το μενού που απολαμβάνουν οι σταρ;

0
108

Όσκαρ 2021: Από εκεί που κάποτε το κυρίως πιάτο ήταν πουρές με κοτόπουλο και αρακά, έχουμε πλέον φτάσει να μιλάμε για εκλεπτυσμένες δημιουργίες με… φύλλα χρυσού και τα πιο ευφάνταστα γλυκά για επιδόρπιο. Πόσο έχει αλλάξει αλήθεια το μενού των Όσκαρ στο πέρασμα των χρόνων; 

Πέρσι για πρώτη φορά το μενού των Όσκαρ ήταν κυρίως για χορτοφάγους αφού ένας από τους πιο λαμπερούς υποψηφίους για Όσκαρ, ο Joaquin Phoenix ο οποίος κέρδισε τελικά το χρυσό αγαλματίδιο, είχε δηλώσει ότι είναι vegeterian και είχε ζητήσει το μενού του να είναι χορτοφαγικό.

Πάντως το μενού των Stars από το ξεκίνημα του θεσμού μέχρι και σήμερα έχει τεράστιες διαφορές από δεκαετία σε δεκαετία. Για παράδειγμα το 1929 στην πρώτη βραδιά απονομής των βραβείων της Ακαδημίας οι προσκεκλημένοι είχαν απολαύσει ψητό κοτόπουλο με πουρέ και αρακά. Τόσο απλό ήταν το μενού τότε.

Όσο για το επιδόρπιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αυτό ήταν κέικ με παγωτό, γλυκό που για την εποχή ήταν πολύ λαχταριστό.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 40 και 50, τα μενού των Όσκαρ βασίζονταν και πάλι στο κρέας, με το κοτόπουλο, τον αρακά και τις πατάτες να είναι πάντα οι πρωταγωνιστές τα πιάτα για τους υποψηφίους και γενικότερα τους προσκεκλημένους.

Όμως κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και αργότερα όταν η όλη διοργάνωση μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση, το δείπνο που ετοιμαζόταν για τους προσκεκλημένους έγινε χωριστά από τη βραδιά απονομής καθώς οι σταρς που συμμετείχαν δεν ήθελαν να χαρίζουν πλάνα την ώρα που τρώνε ενώ χιλιάδες ανθρώπων υπέφεραν λόγω πολέμου.

Η μεγάλη αλλαγή στο μενού των Όσκαρ ήρθε τη δεκαετία του 70. Οι σεφ που αναλαμβάνουν το μενού της μεγάλης βραδιάς αποφάσισαν να μετατρέψουν το συγκεκριμένο δείπνο σε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία για όλους τους καλεσμένους.

Έτσι αρχίσαμε να βλέπουμε ξεχωριστές γαλλικές συνταγές ενώ τα θαλασσινά και οι υψηλής γαστρονομίας σάλτσες έκαναν την εμφάνισή τους. Οι γαρίδες, οι καραβίδες και οι πολύ καλής ποιότητας μπριζόλες που συνδυάζονταν πάντα με εξαιρετικές σάλτσες και καλό κρασί αποτελούσαν τα αγαπημένα πιάτα των καλεσμένων ενώ σε ότι αφορά το επιδόρπιο και πάλι το παγωτό είχε την τιμητική του όμως αρχίσαμε να βλέπουμε τη συγκεκριμένη δεκαετία και επιδόρπια με βάση τη σοκολάτα.

Την επόμενη δεκαετία, αυτή των 80s, τα μενού γίναν λίγο πιο απλά. Οι σεφ αποφάσισαν να ενισχύσουν τα κυρίως πιάτα με περισσότερα λαχανικά όπως είναι τα σπαράγγια και τα μανιτάρια.

Τα μενού συνέχισαν να έχουν επιρροές από τη Γαλλική κουζίνα ενώ το 2004 ανέβηκαν ένα επίπεδο παραπάνω καθώς οι σταρς απόλαυσαν για πρώτη φορά φιλέτο μινιόν. Πρόκειται για ένα αρκετά ακριβό κρέας το οποίο είχε σερβιριστεί με ψητές πιπεριές, αντζούγιες, σπαράγγια τυλιγμένα σε προσούτο και κατσικίσιο τυρί.

cat_Hollywood

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV