Μπαξεβάνη: Η τηλεοπτική επιστροφή και ο άνθρωπος – κλειδί πίσω από τη νέα σειρά της ΕΡΤ1

0
136

Μετρά πλέον αρκετά χρόνια στον χώρο της υποκριτικής, ενώ η νέα της συνεργασία απέσπασε αρκετά καλές κριτικές. Η Φωτεινή Μπαξεβάνη πρωταγωνιστεί στη σειρά, Ζακέτα να πάρεις, ενώ αποκαλύπτει το πρόσωπο – κλειδί πίσω από τις κάμερες, με το οποίο είχαν συνεργαστεί στη θρυλική σειρά του ANT1, Εγκλήματα….

Πώς αισθάνεστε που ανήκετε στο δυναμικό της ΕΡΤ1, η οποία, έπειτα από απουσία πολλών ετών, επενδύ­ει στην ελληνική μυθοπλασία;

Η ΕΡΤ1 είναι ένα κανάλι που αγαπάω πάρα πολύ και έχω δουλέψει ξανά σε αυτό. Φέτος, όμως, όσες σειρές έχει εντάξει στο πρόγραμμα της έχουν υψηλό επίπεδο και κατ’ επέκταση δυναμική παρουσία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι μέρος της.

Επομένως, δεν είχατε κάποιον ενδοιασμό όταν μάθατε ότι η κω­μική σειρά «Ζακέτα να πάρεις» θα προβάλλεται μέσα από την κρατική συχνότητα;

Όχι, δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Το αντίθετο, χάρηκα, διότι είναι ένα κανάλι που παρακολουθώ όταν βρίσκομαι στο σπίτι μου.

Περιμένατε ότι η σειρά θα αγαπηθεί τόσο πολύ από το τηλεοπτι­κό κοινό από τα πρώτο κιόλας επεισόδιο;

Αυτό κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της σειράς, έγινε ξεχω­ριστή προβολή του πρώτου επεισοδίου στο ΕΡΤFLIΧ και είχαμε πολλές και καλές ενδείξεις. Προσωπικά, έλαβα πολλά μη­νύματα και τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι θα πάει καλά.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την Ελένη Ράντου και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη;

Από την πρώτη πρόβα που κάναμε, έγινε κάτι μαγικό και δέσαμε αμέσως. Είναι σαν να δουλεύουμε χρόνια μαζί και να είμαστε πραγματικές φίλες. Στην πραγματικότητα, όμως, με την Ελένη συνεργάζομαι, γενικά, πρώτη φορά, ενώ με τη Δάφνη είχαμε ξαναδουλέψει, πριν από χρόνια, σε μία παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

Πέρα από εσάς τις τρεις, στη σειρά παίζουν και πολλοί νέοι ηθο­ποιοί. Πώς σας φαίνονται;

Με τους νεότερους ηθοποιούς δεν έχει τύχει να δουλέψουμε κάπου, αλλά τώρα που τους γνωρίζω μου φαίνονται πάρα πολύ καλοί και, επί­σης έχουμε μια ωραία χημεία. Είναι πολύ ταλαντούχα παιδιά και χαί­ρομαι πολύ για τη συνεργασία μας.

Ισχύει ότι η σειρά θα συνεχίσει να προβάλλεται και το καλοκαί­ρι, επειδή άργησε να κάνει πρεμιέρα;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συμφωνήσει για έναν συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων, που θα φτάσουν μέχρι και το καλοκαίρι, και με βάση αυ­τόν κινούμαστε. Η κατάσταση που επικρατεί, όμως, λόγω του κορονοϊού, δεν επιτρέπει ακόμη να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα.

Ποια στοιχεία σας κέντρισαν το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη πρόταση και απαντήσατε θετικά;

Αρχικά, η πρόταση μου έγινε από τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπου­λο, ο οποίος μου έδωσε αμέσως μια θετική αίσθηση, και μαζί είχαμε κάνει στο παρελθόν τα «Εγκλήματα», τις «Γοργόνες» και «Το σόι σου». Επίσης, το γεγονός ότι το σενάριο φέρει την υπογραφή του Νίκου Μήτσα, ο οποίος υπέγραφε την τελευταία σειρά και, φυσικά, η Ελένη Ράντου με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη, τις οποίες εκτιμώ, έπαιξαν ρόλο στο να πω αμέσως το «ναι» και με χαρά!

Η φράση «Ζακέτα να πάρεις» αντιπροσωπεύει τη σχέση της Ελ­ληνίδας μάνας και γιου;

Σίγουρα. Πρόκειται για μία κλασική ατάκα, η οποία φωτογραφίζει πρώ­τα απ’ όλα αυτή τη σχέση. Στη συνέχεια, όμως, σκέφτηκα ότι τη λέμε σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάμε, νοιαζόμαστε και θέλουμε να προστατέψουμε.

Πηγή: ΜΥtv

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV