Πως οι πόνοι, οι ζαλάδες και οι ημικρανίες γίνονται παρελθόν

0
395
πόνοι, ζαλάδες, ημικρανίες

Οι πόνοι, οι ζαλάδες και οι ημικρανίες μπορούν να γίνουν παρελθόν και να νιώσετε πάλι φυσιολογικός άνθρωπος! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι!  

Οστεοχόνδρωση του αυχένα:

Μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια που την χαρακτηρίζουν οι πόνοι στην πλάτη, συχνές ημικρανίες, αίσθημα ζάλης, «μύγες» στην όραση, προβλήματα ακοής, ακόμη και έλλειψη συντονισμού κινήσεων.

Προτιμότερη η πρόληψη παρά η θεραπεία!

Ευτυχώς, μπορείτε να αποφύγετε όλα αυτά τα συμπτώματα, εάν βάλετε εγκαίρως στην καθημερινότητά σας εύκολες και ευχάριστες δραστηριότητες. Μιλάμε για απλές ασκήσεις, προκειμένου για την αποφόρτιση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, οι οποίες βοηθούν όχι μόνο στην πρόληψη της παραπάνω νόσου και στη διατήρηση της φυσικής κατάστασή  σας σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά βελτιώνουν και τις εγκεφαλικές λειτουργίες της συγκέντρωσης και της μνήμης!

Παρακάτω, προτείνονται 5 απλές ασκήσεις για τον λαιμό κατά της εκφυλιστικής δισκοπάθειας, που μπορείτε να εφαρμόζετε καθημερινά, ώστε να απαλλαγείτε από την ένταση στους μυς και να μειωθούν οι συνακόλουθοι πόνοι.


Ασκησιολόγιο για να περάσουν οι πόνοι:

  1. Χαμηλώστε το πηγούνι σας προς τον λαιμό σας και γυρίστε αργά το κεφάλι σας πρώτα φορές προς τα δεξιά και μετά 5 φορές προς τα αριστερά.

2. Ανυψώστε ελαφρώς το πηγούνι και γυρίστε πάλι το κεφάλι σας 5 φορές προς τα δεξιά και ύστερα 5 προς τα αριστερά.

  1. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά, προσπαθώντας να αγγίξετε τον ώμο σας με το αυτί σας και επαναλάβετε 5 φορές σε κάθε πλευρά με ενδιάμεσα διαλείμματα μερικών δευτερολέπτων.

  2. Κρατήστε το πηγούνι σας σταθερό και πιέστε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας με τα χέρια σας. Συγκεκριμένα, πιέστε τον αυχένα του λαιμού σας με τα χέρια σας 3 φορές, για 7 δευτερόλεπτα κάθε φορά.

  1. Συσπάστε το μέτωπό σας σφίγγοντας τους μυς του λαιμού.

6. Επαναλάβετε την άσκηση 3 φορές για 7 δευτερόλεπτα.

7. Συσφίξτε τους μυς του λαιμού, πιέζοντας την αριστερή πλευρά του με το αριστερό χέρι (3×7 δευτερόλεπτα). Στη συνέχεια, επαναλάβετε το ίδιο και στη δεξιά πλευρά με το δεξί σας χέρι (3 x 7 δευτερόλεπτα).

8. Κρατήστε το κεφάλι σας υψωμένο φυσιολογικά. Ξεπερνώντας την αντίσταση των τεταμένων μυών του αυχένα, προσπαθήστε να πιέσετε το πηγούνι στη «σφαγίτιδα», δηλαδή στη βασική αρτηρία του λαιμού. Στη συνέχεια, ανασηκώστε το κεφάλι σας, προσπαθώντας να φτάσετε το πηγούνι σας όσο το δυνατόν ψηλότερα.

9. Κρατήστε με τα δάχτυλά σας το κάτω μέρος του πηγουνιού σας. Ασκήστε πιέσεις με τα χέρια σας στο πηγούνι διάρκειας 7 δευτερολέπτων και επαναλάβετε 3 φορές.

Καλό είναι να θυμάστε ότι:
  • Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, μην κρατάτε την αναπνοή σας αλλά αναπνέετε ομαλά και ήρεμα.
  • Μην το παρακάνετε. Εάν αισθάνεστε πόνο, σταματήστε αμέσως την άσκηση ή περιμένετε να αποφορτιστείτε από την ένταση.
  • Μόλις μετά τις πρώτες μέρες εξάσκησης, να είστε βέβαιοι ότι θα αισθανθείτε σημαντική ανακούφιση!

Επενδύστε στην υγεία σας τώρα!