Υβόννη Μπόσνιακ: Έφτιαξε τα πιο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια – Δες τη συνταγή της

0
176

Η Υβόννη Μπόσνιακ κάθε χρόνο το Πάσχα φτιάχνει αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια για την οικογένειά της και μας έδωσε τη συνταγή.

H σχεδιάστρια μόδας είναι χρυσοχέρα και όταν μπαίνει στην κουζίνα της, απλά… μεγαλουργεί. Και τι δεν φτιάχνει… ψωμί, κουλουράκια, πίτσες και φυσικά αυτές τις μέρες φτιάχνει τσουρέκια με την εξάχρονη κόρη της, Ελένη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα τσουρέκια της Υβόννης Μπόσνιακ, είναι τα ακόλουθα:

Θα χρειαστούμε 🌸 1. Μίγμα

120 ml γάλα χλιαρό

45 γρ. νωπή μαγιά

1 κ.γ ζάχαρη

2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2.Μίγμα

800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

240 γρ. ζάχαρη

1 κ.σ μαχλέπι

1/2 κ.γ αλάτι

1/2 κ.γ μαστίχα

Μίγμα

175 ml χλιαρό γάλα

2 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 κ.γ άρωμα βανίλια

60 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)

Σύνθεση 2 αυγά ( λίγο από το ασπράδι τους ) 2 κ.σ νερό

Φιλέ Αμυγδάλου

Όσον αφορά την εκτέλεση της συνταγής:

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη σπάμε στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το γάλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 7 λεπτά να ξεκουραστεί.

Τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχουμε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη) και τα ανακατεύουμε!

Τώρα θα βάλουμε όλα τα στερεά υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ πάνω από το μίγμα με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά.

Έπειτα θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα το ξανάχτυπήσουμε για άλλα 2 λεπτά.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ με λίγο λαδωμένο χέρι, και τη σχηματίζουμε σε ένα όμορφο μπαλάκι, και τη βάζουμε μέσα σε ένα λαδωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ένα ζεστό μέρος στο σπίτι.

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ μας πάνω στο πάγκο χωρίς να βάλουμε αλεύρι.

Τη κόβουμε σε έξι ίσα κομμάτια.

Σχηματίζουμε ένα μπαστούνι το κάθε κομμάτι, και στη συνέχεια παίρνουμε 3 κομμάτια και φτιάχνουμε μία πλεξούδα. Έτσι έχουμε δύο όμορφα τσουρέκια. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά και μεταφέρουμε εκεί τα τσουρέκια μας. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα ξανά αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς.Με ένα πινέλο μαγειρικής αλείφουμε τα τσουρέκια μας με τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι και τέλος προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου.

Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά( μετά από 20 λεπτά αλλάζουμε τη θέση από τα ταψιά πάνω κάτω και κάτω πάνω) Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί μας χωρίς να τα αγγίξουμε. Καλό Πάσχα!

Δείτε καρέ καρέ τη συνταγή της Υβόννης Μπόσνιακ στο ακόλουθο βίντεο και καλή επιτυχία στα τσουρέκια σας!

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV