Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Τα χρήματα που είχαν λάβει οι ηθοποιοί – Ζαλίζει το ποσό

0
113

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Τα γυρίσματα της τεράστιας για την εποχή (1977) παραγωγής -που είναι τεχνικά αψεγάδιαστη- κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο…

Η υπέροχη κινηματογράφηση, η φωτογραφία, η μουσική και η σκηνογραφία συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό τηλεοπτικό αριστούργημα, διάρκειας 6,5 ωρών, στο οποίο ο εξαιρετικός Ιταλός σκηνοθέτης αποδίδει με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με ακρίβεια στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος.

Τα γυρίσματα της τεράστιας για την εποχή (1977) παραγωγής -που είναι τεχνικά αψεγάδιαστη- κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα εντυπωσιακό επιτελείο διάσημων ηθοποιών, αλλά και τεράστιο αριθμό κομπάρσων και τεχνικού- βοηθητικού προσωπικού.

Ο πάπας Παύλος ο 6ος ζητάει από τον καταξιωμένο Βρετανό παραγωγό Λιου Γκρέιντ να φτιάξει μια τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του Ιησού. Εκείνος προτείνει τη σκηνοθεσία στον Ιταλό κορυφαίο.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Άγγλος λογοτέχνης και σεναριογράφος Άντονι Μπέρτζες, που έχει γράψει το περίφημο «Κουρδιστό πορτοκάλι», αναλαμβάνει τη σύνθεση της πλοκής από τις ιστορίες των τεσσάρων Ευαγγελίων, με χρονολογική σειρά. Βασισμένος περισσότερο στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο σεναριογράφος κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερους διαλόγους όπως παρουσιάζονται αυτούσιοι στα τέσσερα πρώτα βιβλία της Καινής Διαθήκης, με αρκετές φράσεις να απαγγέλλονται στα αραμαϊκό.

Διαβάστε περισσότερα στις παρακάτω φωτογραφίες…

Πηγή: Τηλεθεατής.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV