Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για τα 371 λεπτά της ταινίας;

0
109

Τα 371 λεπτά του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» χρειάστηκαν, τρία χρόνια προετοιμασίας και ένας χρόνο γυρισμάτων. Ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976.Έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία, οι σκηνές των συναγωγών γυρίστηκαν στο νησί Τζέρμπα, εκείνες της Ιερουσαλήμ στην πόλη της Τυνησίας. Μοναστήρι.

Οι κομπάρσοι που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, δεν μιλούσαν αγγλικά. Έτσι, οι διάλογοί τους ηχογραφήθηκαν σε στούντιο. Προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι ΡΑ11 στις 27 Μαρτίου 1977. Η σειρά απαγορεύτηκε στην Αίγυπτο, καθώς θρησκευτικοί ηγέτες αντέδρασαν στο περιεχόμενό της.

Ο παραγωγός της ταινίας, Λιου Γκρέιντ, γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, ακριβώς την ημερομηνία κατά την οποία γιορτάζεται η γέννηση του Ιησού. Η σειρά ήταν υποψήφια σε πέντε κατηγορίες στα σημαντικά βρετανικά βραβεία ΒΑFΤΑ Awards, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει έστω και ένα. Επίσης, ήταν υποψήφια σε τρεις κατηγορίες στα αμερικανικά ΕΜΜΥ, αποσπώντας ένα. Βραβεύτηκε σε τρεις τεχνικές κατηγορίες από το Εθνικό Ιταλικό Συνδικάτο Κινηματογραφικών Δημοσιογράφων με το βραβείο Nastro d’ Argento.

Πηγή: Τηλεθεατής.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV