Επώνυμοι που χάρη στην πίστη στάθηκαν και πάλι «όρθιοι» στη ζωή τους

0
118
City365-logo-posts

Οι εξετάσεις

Ο Νίκος Κουρκούλης αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας το 2002, καθώς έκανε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως έχει καρκίνο στο πάγκρεας. Τότε αποφάσισε να επισκεφθεί το Αγιον Ορος τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πριν ξεκινήσει, έκανε μία επανάληψη των εξετάσεων, χωρίς όμως να πάρει τα αποτελέσματα, γιατί την επομένη θα έφευγε για το Περιβόλι της Παναγίας.
Ηξερε ότι οι εξετάσεις θα έδειχναν το ίδιο όπως όλες οι προηγούμενες και είχε πάρει πια την απόφαση να πάει στην Αμερική και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οπως είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του ο τραγουδιστής, στον «πλανήτη των ανδρών» έζησε ένα μεγάλο θαύμα.

Μπαίνοντας στο καραβάκι για να πάει στο Αγιον Ορος, κάθισε δίπλα του ένας κύριος γύρω στα 50 και κάποια στιγμή γυρίζει και τον ρωτάει: «Είστε ο Κουρκούλης; Ξέρετε, εγώ δεν σας γνωρίζω γιατί είμαι από Αμερική, αλλά η κόρη μου σας ακούει και της αρέσουν τα τραγούδια σας. Μπορούμε να βγούμε μια φωτογραφία μαζί, για να της δώσω χαρά;» Εβγαλαν τη φωτογραφία και μετά έπιασαν κουβέντα. Μέσα σε όλα ο τραγουδιστής τού εξομολογήθηκε ότι ήθελε να πάει στην Αμερική, όχι τουρνέ φυσικά, αλλά για το πρόβλημα υγείας που είχε.

Και μάλιστα ανέφερε το όνομα του γιατρού που θα τον χειρουργούσε. Ο συνομιλητής του έμεινε έκπληκτος. Ηταν το δεξί χέρι του συγκεκριμένου γιατρού και η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι ο ίδιος ο γιατρός καθόταν παραδίπλα! Ολοι μαζί, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, έφτασαν στη Σκήτη της Αγίας Αννης.

Ηταν Μεγάλη Παρασκευή και πήγαιναν να προσκυνήσουν, οπότε κάποια στιγμή τού λέει ένας γέροντας: «Ελα μαζί μου τώρα που έφυγε ο πολύς ο κόσμος για να σε πάω να προσκυνήσεις τη Ζώνη της Αγίας Αννης». Μόλις έφτασαν, ο Νίκος Κουρκούλης άρχισε την προσευχή του. Ηταν γονατιστός περίπου 1-2 λεπτά και κάποια στιγμή ένιωσε μια πολύ μεγάλη πίεση, τόσο μεγάλη, που νόμισε ότι ήταν ένα με το πάτωμα. Αυτό τον έκανε να λιποθυμήσει και να μείνει έτσι περίπου 20 λεπτά. Μόλις συνήλθε, έβαλε τα κλάματα γι’ αυτό που ένιωσε. Μόλις αναχώρησε από το Αγιον Ορος, πήγε στο νοσοκομείο και έκπληκτος άκουγε τους γιατρούς να του λένε ότι στις νέες εξετάσεις που του έκαναν δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε καρκίνος ούτε το παραμικρό που να έδειχνε κάτι τέτοιο.

Ο Νίκος Κουρκούλης, σε συνέντευξή που είχε δώσει στον ΑΝΤ1, ομολόγησε το θαύμα που έζησε, και δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε όλη την περίοδο της ασθένειας δεν έλαβε κανένα φάρμακο που θα προσπαθούσε να καταπολεμήσει ή να σταματήσει την αρρώστια του.

Μια σκιά

Η Αντζελα Δημητρίου έχει εξομολογηθεί πως είχε αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όταν ήταν έγκυος στην κόρη της Ολγα.

Και όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της, είδε μπροστά της την Παναγία: «Η κατάσταση της υγείας μου ήταν πολύ κρίσιμη. Φοβόμουν ότι θα χάσω το παιδί. Τελικά, παρουσιάστηκε η Παναγία μπροστά μου και το παιδί μου ζει. Επικαλέστηκα τη βοήθειά της.

Ξαφνικά εμφανίστηκε μια σκιά μπροστά μου, με άγγιξε στην κοιλιά και μου είπε “Μη φοβάσαι” κι έφυγε. Την επόμενη μέρα πήγα στον γιατρό και δεν είχα πρόβλημα» είχε εξομολογηθεί με δέος σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Από τότε η γνωστή τραγουδίστρια δεν σταματά ποτέ να προσεύχεται και να ευχαριστεί τον Θεό που ήταν κοντά της σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής της.

Στην πρεμιέρα

Για την απίστευτη αλλαγή που έγινε στη ζωή του έπειτα από ένα ταξίδι στο Αγιον Ορος μίλησε ο Θανάσης Ευθυμιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha. «Ημουν σε κατάθλιψη για οκτώ χρόνια. Αυτά τα συναισθηματικά δεσμά λύθηκαν κάποια χρόνια μετά σε ένα ταξίδι μου στο Αγιον Ορος» ανέφερε στην ανατριχιαστική αφήγηση που έκανε στην εκπομπή «Tik Talk».

«Την ημέρα της πρεμιέρας του “Ντόλτσε Βίτα” είχα έναν μεγάλο χωρισμό με την κοπέλα που ήμασταν τότε και ήθελα να είμαι δύο μέτρα κάτω από τη γη. Δεν χάρηκα την επιτυχία. Ημουν σε κατάθλιψη για οκτώ χρόνια. Αυτά τα συναισθηματικά δεσμά λύθηκαν κάποια χρόνια μετά σε ένα ταξίδι μου στο Αγιον Ορος.

Εβγαινα στα μπουζούκια πρώτο τραπέζι, φασαρίες και κακό, γυναίκες, ζεν πρεμιέ της εποχής, και προσπαθούσα να βρω την ευτυχία μέσα από διάφορους δρόμους, αλλά δεν την έβρισκα. Ούτε από τα πολλά αυτοκίνητα. Εφτασα σε ένα σημείο και είχα ένα τζιπ πολυτελείας, ένα διθέσιο κάμπριο, ένα μικρό αμάξι πόλης, δύο αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Ενας, μόνος μου, και είχα οκτώ μεταφορικά μέσα» είχε εξομολογηθεί ο γνωστός ηθοποιός, εξηγώντας ότι η δόξα και τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Επέμβαση

Η παρουσιάστρια κατά καιρούς έχει αναφερθεί στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, αλλά και το θαύμα που βίωσε βλέποντας μπροστά της τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Μιλώντας για την εμπειρία που βίωσε από τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καλοήθους όγκου στο κεφάλι, είχε πει χαρακτηριστικά:

«Οταν ήταν να μπω στο χειρουργείο, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο ήταν. Κράτησε οκτώ ώρες. Είχα εισαχθεί για αφαίρεση καλοήθους όγκου μπροστά στο μέτωπο. Η μέθοδος της επέμβασης που μου έκαναν λέγεται κρανιοτομή. Ηταν να μείνω στη Εντατική, αλλά τελικά μου είπαν ότι ο εγκέφαλός μου ήταν τόσο ήρεμος, που δεν χρειάστηκε.

Οταν ήμουν στο χειρουργείο και ήμουν κοιμισμένη, είδα μια μορφή, είδα έναν νέο άνθρωπο, έλαμπε το πρόσωπό του, και κατάλαβα ότι ήταν ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Και ήξερα ότι ήταν όλα καλά. Επειτα από δύο μέρες που περπάτησα, βγήκα στον διάδρομο του νοσοκομείου να περπατήσω και πώς γυρνάω το κεφάλι μου και βλέπω μια εικόνα, και ήταν δική του. Εγώ το είδα, μου έγινε. Εγώ το έζησα το θαύμα» είχε πει χαρακτηριστικά η Ανθή Βούλγαρη.

Καθηλωμένη

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη είχε προχωρήσει ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος σε παλιότερη εκπομπή της καλής του φίλης Ρούλας Κορομηλά είχε αποκαλύψει το σοβαρό πρόβλημα υγείας της παρουσιάστριας, η οποία, προσπαθώντας να κάνει παιδί, είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

O γνωστός συνθέτης μάλιστα είχε περιγράψει όσα είχε ζήσει: «Πριν από δέκα χρόνια, σε παραλία της Χαλκιδικής, ακούω μία φωνή από πίσω μου: “Γιώργο;” Και βλέπω έναν άνθρωπο και ρωτάω: “Ποια είσαι;” Μου λέει: “Η Ρούλα”. Παιδιά, ήταν τόσο άρρωστο το κορίτσι αυτό, μετά από τόσες προσπάθειες για να κάνει παιδί. Για να γίνεις μαμά, ρε γαμώτο. Αυτό ήταν. Και πήγαμε και μαζί στη Σουρωτή. Και καθίσαμε μαζί με τις καλόγριες και την ηγουμένη και κάναμε μία παράκληση. Και η Ρούλα σηκώθηκε. Γιατί ήταν στο καρεκλάκι το αναπηρικό. Και σηκώθηκε το κορίτσι μου. Γι’ αυτό η Ρούλα δεν ξεχνά ποτέ την Παναγιά!» είχε πει ο μουσικοσυνθέτης για τη Ρούλα Κορομηλά.

Σε καροτσάκι

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης το καλοκαίρι του 2016 αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα τον είχαν αναγκάσει να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Ηταν τέτοιο το μέγεθος του προβλήματός του, που σκεφτόταν αν θα έπρεπε να ακυρώσει ή όχι συναυλία που είχε προγραμματίσει για την Κέρκυρα και η οποία ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 300 ετών από τα θαύματα του πολιούχου της Κέρκυρας. Ο γιατρός του Σπύρος Νίκας τον επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε, με τον μουσικοσυνθέτη να αρχίζει σιγά σιγά τα πρώτα του βήματα, μέχρι που κατάφερε να μείνει όρθιος για έξι ώρες, με τον ίδιο να μονολογεί: «Να το θαύμα του αγίου Σπυρίδωνα».

Η συναυλία αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, αλλά την επομένη έγινε με επιτυχία. Ο αγαπημένος συνθέτης τότε είχε έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για το θαύμα που βίωσε: «Ημουν τρεις μήνες στο κρεβάτι με πόνους, χάπια, ενέσεις και δύο εγχειρήσεις και κάθε μέρα έλεγα: “Πώς να το αναβάλω, πώς να εκθέσω-απογοητεύσω τόσο κόσμο;” Ερχεται λοιπόν στο ξενοδοχείο ο Σπύρος Νίκας, οστεοπαθητικός, να με δει. Παρόντες η κόρη του Πολύνα, η φίλη μας Ματούλα (φυσικοθεραπεύτρια) και η Ντόρη. Με πείραξε αρκετή ώρα με τα χέρια του και μου λέει “σήκω”. Γέλασα λίγο και μετά από αρκετά “σήκω”, πήρα θάρρος, σηκώθηκα και πήγαμε βόλτα χωρίς μπαστούνι στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, με πόνο μεν, αλλά όρθιος.

Το περπάτημα στους σκοτεινούς διαδρόμους του ξενοδοχείου μού φάνηκε σαν βόλτα σε ανθισμένους και μυρωδάτους κήπους. Το ίδιο βράδυ έκανα την πρόβα με τους τεχνικούς, μουσικούς, διοργανωτές, ήμουν έξι ώρες όρθιος. “Να το θαύμα του αγίου Σπυρίδωνα” λέω μέσα μου. Και έρχεται η μέρα της συναυλίας. Τρεισήμισι χιλιάδες κόσμου ήρθαν να μας τιμήσουν και μόλις πατάω το σκαλί να βγω στη σκηνή, ο χαμός. Ενας ανεμοστρόβιλος που διέλυε το πάλκο, έπαιρνε ηχεία, φώτα και καρέκλες και να ‘ναι καλά οι τεχνικοί και οι διοργανωτές που δεν είχαμε κανένα ατύχημα. Εγώ στο δωμάτιό μου, με τους φίλους διοργανωτές μου Γιώργο Μπιλάλη και Αλέξανδρο Καραβάνη και τον Λάμπη προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε “θεολογικώς” όσα ζήσαμε.

Αφού συμφωνήσαμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τίποτε, πήγε έκαστος στο δωμάτιό του. Μόνος πια με την Ντόρη, της λέω: “Εγώ φταίω. Ολα να ‘ναι τέλεια ως τη στιγμή ακριβώς που θα ‘βγαινα; Ο άγιος μ’ έδιωξε”. Και με πιάνουν τα κλάματα συλλογιζόμενος όλα τα κουτσά και στραβά της ζωής μου και η Ντόρη να θέλει να με παρηγορήσει. Την επόμενη μέρα η συναυλία ήταν από τις ωραιότερες που ‘χω κάνει. Κι άλλος κόσμος, ζέστη και νηνεμία και ολόγυρά μας άγγελοι. Τι άλλο να ζητήσω; Και ποιον άλλον να ευχαριστήσω από Αυτόν που όλα τα δίνει όταν ζητάς; Το γιατί βέβαια έγιναν όλα αυτά μου διαφεύγει, είναι πάνω απ’ τη φτηνή λογική μου και έτσι αφήνομαι έκπληκτος αλλά σίγουρος για όλα, σαν μικρό παιδί, στα χέρια Του» ανέφερε στο εξομολογητικό του κείμενο του συγκλονισμένος ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Πηγή: Espresso

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV