Ολυμπία Δουκάκη: Η σπουδαία ζωή της Ελληνίδας που κατέκτησε το Χόλιγουντ! Το Όσκαρ και οι επιτυχίες

0
145

Σε ηλικία 90 ετών, πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Δουκάκη, η οποία είχε καταφέρει να κατακτήσει το Χόλιγουντ. 

Την είδηση που κυκλοφορούσε τις τελευταίες ώρες επιβεβαίωσε με θλίψη ο αδελφός της Απόλλωνας στο Facebook γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η αγαπημένη μου αδερφή, Ολυμπία Δουκάκη, έφυγε από τη ζωή το πρωί στη Νέα Υόρκη» έγραψε ο αδερφός της Απόλλωνας που επιβεβαίωσε τον θάνατό της ηθοποιού στο Facebook. «Μετά από μήνες προβλημάτων υγείας, τελικά αναπαύθηκε εν ειρήνη και πήγε να συναντήσει τον Λούις».

Η Ολυμπία Δουκάκη η οποία είχε ενσαρκώσει σπουδαίους ρόλους, δίπλα σε ιερά τέρατα του παγκόσμιου κινηματογράφου γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη στις 20 Ιουνίου του 1931, από την Αλεξάνδρα και τον Κωνσταντίνο Δουκάκη, μετανάστες από την Ελλάδα.

Τη δεκαετία του ’60 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και τότε ξεκίνησαν όλα με μία λαμπρή καριέρα στο θέατρο αλλά και τη μεγάλη οθόνη. Λίγο καιρό αργότερα γνώρισε τον σύζυγό της Λούις Ζόριτς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια, βυθίζοντας την ίδια σε βαρύ πένθος.

Το ζευγάρι, στο ξεκίνημα της κοινής του πορείας αποφάσισε να μετακομίσει στο Νιου Τζέρσι όπου και μεγάλωσε τα τρία της παιδιά, την Χριστίνα, τον Πίτερ και τον Στεφάν.

Υπήρξε και δασκάλα από το 1965 στο τμήμα New School of Arts του πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης. Προς τιμήν της μάλιστα δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου με ιδιαίτερα καλή πορεία.

Εκτός από λαμπερή και πετυχημένη ηθοποιός υπήρξε και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών ενώ υπήρξε μέλος του ελληνοαμερικανικού ιδρύματος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ήταν ξαδέρφη του Μάικλ Δουκάκη, πολιτικού, υποψήφιου των Δημοκρατικών για την Προεδρία της Αμερικής το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που κέρδισε το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου στα Όσκαρ. Δείτε παρακάτω το βίντεο με την απονομή του Όσκαρ στην Ολυμπία Δουκάκη:

cat_Hollywood

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV