Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Η απώλεια και ο θάνατος πάντα μας καθορίζουν»

0
139

Τη φετινή σεζόν τον απολαύσαμε τηλεοπτικά στον ANT1 και στην κωμική σειρά, Η Φαμίλια. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι πανέτοιμος για τη νέα του θεατρική συνεργασία…

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αξίες της ζωής σας;

Η φιλία, η αγάπη, η ευγένεια, ο σεβασμός και το μοίρασμα. Δεν μου ορέαουν καθόλου οι κτητικές αντωνυμίες.

Δεν νιώθεις τίποτα δικό σου;

Συνυπάρχω. Εάν τα θεωρήσω δικά μου, θα γίνω ένας πολύ εγωιστής άνθρωπος που, θέλοντας και μη, θα μείνει μόνος γιατί δεν θα μπορεί να λειτουργήσει πουθενά. Έχω τη χαρά, για παράδειγμα, να μοιράζομαι τη ζωή μου με το σκύλο μου. Εγώ τον φροντίζω, αλλά κάτι άλλο μας έχει ενώσει συμπαντικά. Το ίδιο συμβαίνει με ανθρώπους και πράγματα.

Μεγαλώνοντας η σχέση σου με τη μηχανή σου έχει αλλάξει;

Ναι, γιατί αλλάζει το σώμα μου. Αρχίζει και με πονά περισσότερο η μέση μου, ο αυχένας μου κ.ο.κ. Είναι ένα πολύ ωραίο μάθημα και, όταν αντιληφθώ πως τα αντανακλαστικό μοι δεν βοηθούν στην ασφάλεια μου, θα έρθει η στιγμή που η μηχανή θα γίνει πίνακας. Από, την άλλη, λειτουργώ καθημερινά με μια μοτοσικλέτα, αλλά ο φόβος για τα πράγματα με κάνει σκεπτικό.

Σου χαρίζει ωστόσο την ίδια αίσθηση ελευθερίας;

Εντελώς! Σαν να είμαι 5 ετών πάνω στο πρώτο μου ποδήλατο.

Υπάρχει κάποιο γεγονός, προσωπικό η επαγγελματικό, που σε έχει καθορίσει;

Η απώλεια και ο θάνατος πανιά μας καθορίζουν και η χαρά μας αλλάζει. Το θέμα είναι να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, από πού έχουμε έρθει και γιατί κάνουμε, ό,τι κάνουμε στη ζωή μας.

Τι θα κάνεις το φετινό, πιο ελεύθερο, όπως δείχνουν τα πράγματα, καλοκαίρι; Συμμετέχω στην παράσταση «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανοΰρη, η οποία θα παρουσιαστεί 2, 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, μαζί με τη Λένα Παπαληγούρα τον Μιχάλη Σαράντη, τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο, τον Νίκο Ψαρρά, τη Χάρι Αλεξία και μια απίστευτη ομάδα έξι κοριτσιών Χορό. Θα προσπαθήσουμε, εφόσον μας επιτραπεί, να κάνουμε μια μικρή αλλά σημαντική περιοδεία.

Διακοπές θα κάνεις; Θα κάνω διακοπές συνετά και συνειδητά που όπου δεν θα έχει πολύ κόσμο.

Πηγή: Hello

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV