Η Σίσσυ Χρηστίδου μπαίνει στην κουζίνα και μας δίνει την ωραιότερη σπιτική μαρμελάδα φράουλας

0
176

Τι και αν το καθημερινό της πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, κάθε φορά που η Σίσσυ Χρηστίδου μπαίνει στην κουζίνα της χαλαρώνει και μεγαλουργεί!

Φορώντας την ποδιά της, πιάνοντας τις κουτάλες και τις κατσαρόλες, η οικοδέσποινα του «Έλα, Χαμογέλα» αφήνει τον εαυτό της να παρασυρθεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, δημιουργώντας λαχταριστές συνταγές.

Μία από τις αγαπημένες συνταγές της Σίσσυς Χρηστίδου είναι η μαρμελάδα φράουλα, με την οποία ξετρελαίνει τους δύο γιους της.

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό φραουλίτσες
1 κιλό ζάχαρη (Αν την θέλετε λιγότερο γλυκιά, βάλτε 750 γραμμάρια.)
1 μέτριο λεμόνι
Ξύλινη κουτάλα
Μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις φράουλες και τις βάζετε σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα να στα¬θούν για 2-3 ώρες με την ζάχαρη. Σε περίπτωση που μείνουν περισσότερο, θα αφήσουν πολλά υγρά και μετά θα χρειάζεται περισσότερο βράσιμο η μαρμελάδα. Αλέθετε τις φράουλες με την ξύλινη κουτάλα.

Στη συνέχεια τις αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 20′. Ανακατεύετε τακτικά, προκειμένου να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας. Κατά τα πρώτα λεπτά του βρασμού, αφαιρείτε με μία μεγάλη κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται. Μετά τα πρώτα 10′ προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.

Συνεχίζετε το βράσιμο (ωσότου συμπληρωθούν 20′) μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, δίχως όμως να πήξει, ανακατεύοντας διαρκώς. Στο τέλος του βρασμού, το χρώμα της μαρμελάδας θα πρέπει να είναι φραουλί. Αν έχει αποκτήσει καφέ απόχρωση, σημαίνει ότι έχει παραβράσει και έχει καραμελώσει η ζάχαρη. Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος, αποσύρετε, αφήνετε να κρυώσει και τη σκεπάζετε με μία μεμβράνη.

Πηγή: Eγώ

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV