Παπαζήσης: «Ο έρωτας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, μαζί με τη δουλειά και το παιδί μου»

0
130

Ο Παύλος που απολαύσαμε στη σειρά «Αγγελική» είναι ένας φιλόδοξος τύπος που δεν δίσταζε να πατήσει επί πτωμάτων για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Ιωάννης Παπαζήσης, αντιθέτως, είναι γλυκός, συναισθηματικός, ανθρώπινος και τόσο καλός ηθοποιός, που ό,τι κι αν του δώσουν να παίξει θα ντυθεί τον χαρακτήρα σαν δεύτερο δέρμα – ειδικά αν είναι κόντρα.

Έχεις στενές φιλίες με άτομα του χώρου σου;

Στενές φιλίες, όχι. Δεν είμαι ο Γκριντς, αλλά αναλογικά μιλώντας, στα 17-18 χρόνια που δουλεύω στο θέατρο, από ένα φίλο να κέρδιζα το χρόνο, θα είχα δεκαοχτώ φίλους. Ωστόσο, πραγματική παρέα μπορώ να κάνω με δύο ή τρία άτομα. Στενοί φίλοι μου παραμένουν άνθρωποι από τα παιδικά μου χρόνια στη Δράμα. Δεν φταίει ο χώρος. Φταίει το ότι με τους ρυθμούς της Αθήνας δεν μπορώ να επενδύσω και να αφεθώ όσο θα ήθελα εγώ σε μια πραγματική φιλία. Οι φιλίες με αυτούς τους ρυθμούς είναι επιφανειακές, και δεν μ’ ενδιαφέρει κάτι τέτοιο στη ζωή μου.

Ποια θεωρείς πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή;

Ο έρωτας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, μαζί με τη δουλειά και το παιδί μου.

Πόσο πολύ σε άλλαξε η πατρότητα;

Ολοκληρωτικά. Με έκανε να ενδιαφέρομαι για τα πάντα έξω από τον εαυτό μου. Μου άλλαξε την οπτική για τη ζωή. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο, με έμαθε να αγαπάω περισσότερο και να δίνω πιο πολλά απ’ όσα θέλω να παίρνω. Θεωρώ ότι με έκανε πολύ πιο υπεύθυνο ως άνθρωπο, ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνη. Γενικώς, είναι κάτι που θα το ξανάκανα με τα χίλια στη ζωή μου.

Πώς σε άλλαξε δηλαδή ως καλλιτέχνη;

Με την πατρότητα συμβαίνει κάτι μέσα σου που σε ωριμάζει βαθιά. Και επειδή όλοι οι ρόλοι μου κουβαλάνε τη δική μου ψυχή, τη δική μου φωνή, τα δικά μου μάτια, θεωρώ ότι από τότε που γεννήθηκε ο μικρούλης έχω δώσει πολύ διαφορετική ωριμότητα στους ρόλους μου.

Είσαι τόσο φιλόδοξοι όσο και ο Παύλος στην Αγγελική;

Είμαι φιλόδοξος όσον αφορά αυτά που θέλω έξω από τη δουλειά μου, αυτά που θέλω να ζήσω. Για μένα η δουλειά μου είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι αυτό που με ξυπνάει και με πετάει από το κρεβάτι, γιατί έχω πολύ μεγάλη ανάγκη να υποδύομαι άλλους ανθρώπους. Μετά όμως από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, λέω ξεκάθαρα κάτι που δεν έλεγα όταν ξεκίνησα: Ότι η ζωή μου δεν είναι η υποκριτική μόνο. Είμαι τρομερά φιλόδοξος στο να προλάβω να κάνω όλα τα όνειρα μου πραγματικότητα. Και έχω πολλά όνειρα εκτός υποκριτικής.

Τι άλλα όνειρα έχεις;

Από πολύ μικρός λάτρευα τα ταξίδια. Από το δημοτικό ακόμα είχα κατανοήσει ότι ζω μέσα σ’ ένα κλουβί το οποίο λέγεται Γη και ότι αν τα καταφέρω έχω 70-80 χρόνια να το δω όλο. Το μεγαλύτερο όνειρο μου, λοιπόν, είναι να δω όλο αυτό το κλουβί όπου ζω. Έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια, χωρίς να θέλω να ακουστώ επηρμένος. Έχω γυρίσει τη μισή Ασία, όλη την Ευρώπη με αυτοκίνητο και φέτος ετοιμάζομαι να κάνω road trip σε όλη την Αμερική. Δεν είμαι ο τύπος που κάνει τουριστικά ταξίδια. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να βλέπω τη ζωή άλλων λαών, άλλων πολιτισμών – την καθημερινότητα τους, τα φαγητά τους. Δεν θέλω να κουβαλάω το χαρακτήρα μου και να κάνω στο Παρίσι ή στο Βιετνάμ ό,τι κάνω εδώ. Θέλω να πηγαίνω και να ζω για λίγο καιρό όπως ζουν αυτοί, γιατί μόνο έτσι πιστεύω ότι μπορώ να έχω κέρδος και να βλέπω καινούργια πράγματα.

Πηγή Down Town

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV