Φιλίτσα Καλογεράκου: «Βίωσα την καραντίνα με πολλά ψυχολογικά σκαμπα­νεβάσματα»

0
116

Η Φιλίτσα Καλογεράκου σε μία σπάνια συνέντευξη εξομολόγησή της μιλάει για το δύσκολο διάστημα της καραντίνας λόγω κορονοϊού αλλά και για την απώλεια που τη στιγμάτισε.

Ο λόγος για τον Τάσο Μπερδέση με τον οποίο η ηθοποιός υπήρξαν συμπαίκτες στο ριάλιτι επιβίωσης Survival Secret. Είχαν γνωριστεί εκεί και η είδηση της δολοφονίας του τον περασμένο Μάϊο εν ψυχρώ στη Βάρη, δεν θα μπορούσε παρά να τη σοκάρει. Δείτε τι είπε η γνωστή ηθοποιός…

Περιοδεία με την παράσταση «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας» σε σκη­νοθεσία του Μάνου Αντωνίου. Πείτε μας λίγα λόγια για την πλοκή του έργου.

Το έργο πραγματεύεται στιγμές από τη ζωή του, με βάση έγκυρες ιστορικές πηγές. Ο Καραϊσκάκης ήταν ένας ιδιόμορφος χαρακτήρας, γεμάτος αντιφάσεις και μέσα από την παράσταση ο θεατής αντιλαμβάνεται και κατανοεί αυτόν τον συναρπαστικό ήρωα κι άνθρωπο. Έχω τη χαρά να υποδύομαι μια Τουρκοπούλα τη Μαριώ, που έσωσε από την άλωση της Τριπολιτσάς κι από κει και πέρα την είχε πάντα στο πλευρό του, ντυμένη ως άντρα. Έμπιστη, αφοσιωμένη μέχρι το τέλος της ζωής του.

– Η φράση που στοιχειώνει όλο το έργο, σύμ­φωνα με το σκηνοθετικό σημείωμα, είναι «Όποτε θέλω είμαι άγγελος, όποτε θέλω είμαι διάολος». Πιστεύετε ότι αυτό ισχύει για όλους μας;

Πιστεύω ότι οι καταστάσεις μας διαμορφώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε σημείο που κάποιος ανάλογα με τη στιγμή, γίνεται άγγελος ή διάολος. Πόσες φορές έχουμε πει για κάποιον άλλον “πώς το έκανε αυτό”, είχε για καλό, είχε για κακό.

– Γιατί έχουμε καιρό να σας δούμε στην τηλεόραση; Ήταν επιλογή σας;

Δεν είναι πάντα επι­λογή μου. Είναι λόγω των συνθηκών και των καταστάσεων, που, επιτέλους, βγήκαν στην επιφάνεια.

– Στο παρελθόν έχετε συμμετάσχει σε ριάλιτι («Survival Secret»), θα το ξανά κάνατε;

Αν γινόταν θα ήθελα με την ίδια ομάδα που ήμουν και τότε. Μόνο που τώρα πια, λείπει ένας…

– Αναφέρεστε στη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση. Διατηρούσατε επαφή μετά το παι­χνίδι; Πώς νιώσατε, όταν μάθατε την τραγική είδηση;

Διατηρούσα επαφή με το Τάσο. Όχι συχνή, όμως. Όταν διάβασα την είδηση του θανάτου του, στην αρχή δεν το πίστεψα. Νόμιζα ότι ήταν fake news. Πήρα τηλέφωνο την Πηγή (Δεβετζή) και όταν μου είπε ότι ήταν αλήθεια, έπαθα σοκ. Φυσικά στενοχωρήθηκα πολύ. Ο Τάσος ήταν ένα πολύ καλό παιδί, δυνατός άνθρωπος και αυτό που θα θυμάμαι, είναι ότι όταν χαμογελούσε, ήταν λες και έβλεπες ένα μικρό παιδί.

– Πώς βιώσατε την περίοδο της καραντίνας;

Πολύ δύσκολα. Με πολλά ψυχολογικά σκαμπα­νεβάσματα. Ευτυχώς που έχω στο πλευρό μου το σκυλάκι μου, τον Ρούντι.

– Τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε πιο πολύ;

Η μοναξιά, η αναγκαστική αποχή από τη δουλειά μου, η αναγκαστι­κή απομάκρυνση από συγγενείς και φίλους. Σε γενικές γραμμές…

– Εμβόλιο κάνατε;

Έχω κάνει την 1η δόση και περιμένω τη 2η. Όταν ο covid χτυπήσει δικό σου άνθρωπο, το σοκ είναι μεγάλο και οι προτεραιότητές σου αλλάζουν.

Πηγή: Λοιπόν

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV