Ηρώ Μουκίου: «Ήταν σοκαριστικό όταν μου είπαν ότι μπορεί να έχω καρκίνο»

0
116

Η Ηρώ Μουκίου σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε και στο ελληνικό Me too.

Σχολίασε τα όσα έγιναν μετά τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Πώς σχολιάζετε τα όσα συνέβησαν με το ελληνικό #Μe Τοο;

Χαίρομαι πάρα πολύ που μπήκε η αρχή ενός τέλους! Αυτά ςτ φαινόμενα δεν σταματούν τόσο γρήγορα, γιατί δεν είναι εύκολο να ξεριζώσεις συνήθειες χρόνων, οι οποίες ήταν κατεστημένες. Όμως η αρχή έγινε και με τον σωστό τρόπο, με την επίσημη καταγγελία.

Βιώσατε τέτοιους είδους συμπεριφορές;

Για να μην έχω ακραίες συμπεριφορές και φαινόμενα παρενόχλησης βλέποντας το κλίμα, αναγκάστηκα μετά από λίγα χρόνια να ενοχοποιήσω την ομορφιά. Ντυνόμουν πιο συντηρητικά, δεν βαφόμουν πολύ, θεωρώντας πως έτσι δεν θα με προσέξουν. Στην πορεία, όμως κατάλαβα ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Κανείς δεν πρέπει να απαγόρευει το δικαίωμα στον άλλον να ντυθεί όπως θέλει, να κυκλοφορεί γυμνός. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγγίξει κάποιον άλλον, πόσο μάλλον να τον βιάσει επειδή τον προκάλεσε. Αυτή η λέξη για εμένα πρέπει να εκλείψει από το λεξιλόγιο ενός βιαστή. Μία γυναίκα, που φοράει μίνι φούστα, κόκκινο κραγιόν ή κάνει τόπλες προκαλεί έναν άντρα να την βιάσει; Δεν το καταλαβαίνω!

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σας;

Είναι ευλογία να κάνεις ένα επάγγελμα που είναι παράλληλα και ψυχοθεραπεία. Πιο ειδικός από την τέχνη για την ψυχή κάθε ανθρώπου δεν υπάρχει. Εξού και η ανάγκη του ανθρώπου για την τέχνη.Έχω περάσει αρκετές δυσκολίες όπως ένα πρόβλημα υγείας και ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο.

Σας είχαν πει λανθασμένα ότι έχετε καρκίνο στα οστά. Σε αυτό το πρόβλημα αναφέρεστε;

Ναι. Όντως είχα πρόβλημα, ήταν ένας ξαφνικος πόνος που με κινητοποίησε. Ξαφνικά είχα έναν όγκο μέσα στη θωρακική μοίρα, αλλά τελικά δεν ήταν κακοήθεια. Έπρεπε να χειρουργηθώ για να δουν τι είχα ακριβώς. Ήταν περίπλοκο.

Όταν ακούσατε ότι μπορεί να έχετε καρκίνο, πώς νιώσατε;

Να πούμε την αλήθεια είναι σοκαριστικό. Το πρώτο συναίσθημα που σου έρχεται είναι ο τρόμος όσο ψύχραιμος κι αν είσαι. Μετά, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία σου και το πόσο έχεις δουλέψει με το μέσα σου, περνάς από διάφορα στάδια.

Φοβηθήκατε ότι μπορεί να πεθάνετε;

Φυσικά το φοβήθηκα. Πάντα προτρέπω, όμως, όλους τους ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα να καταφεύγουν στην προσευχή, αν και εφόσον πιστεύουν, γιατί είναι μεγάλη δύναμη. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να προσευχηθώ στον Θεό. Από εκεί και πέρα πολεμάς δεν πας αμαχητί, είπε η Ηρώ Μουκίου στο ΕΓΩ.

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV