Μίκης Θεοδωράκης: Θρηνεί η Ρωμιοσύνη και οι καλλιτέχνες τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο!

0
112

Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα όπως και το σπουδαίο έργο του που θα συντροφεύει γενιές και γενιές από εδώ και στο εξής. 

Η είδηση του θανάτου του σήμερα το πρωί (2/9) βύθισε στην απόλυτη θλίψη την Ελλάδα ολόκληρη και φυσικά σε βαρύ πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο που σίγουρα έμεινε φτωχότερος με την απουσία του.

Πλήρης ημερών, ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων και οι καλλιτέχνες, που είτε συνεργάστηκαν είτε όχι μαζί του, μίλησαν για το πόσο σπουδαίος υπήρξε και πόσα πολλά πρόσφερε στον ελληνικό πολιτισμό.

Πρώτος και καλύτερος ο γιος του αξέχαστου Γρηγόρη Μπιθικώτση ο οποίος μίλησε στο Mega για τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη. «Ο πατέρας μου τον είχε αποκαλέσει Μέγα Αλέξανδρο της Ελλάς», τόνισε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης junior μιλώντας για τη συνεργασία τους. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Ένας από τους καλλιτέχνες που είχε συνεργαστεί μαζί του ήταν ο Κώστας Μακεδόνας ο οποίος φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο του Star, μίλησε για τον Μίκη Θεοδωράκη που γνώρισε. «Είμαι ευλογημένος που τον γνώρισα» τόνισε ο γνωστός τραγουδιστής. Δείτε το βίντεο με όσα περιέγραψε από τις εμπειρίες που έζησε στο πλευρό του κορυφαίου συνθέτη:

Ένας άνθρωπος που συνδέθηκε προσωπικά με τον Μίκη Θεοδωράκη ήταν ο Γιώργος Λιάνης ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι του χρωστάει πολλά. Όπως τόνισε, έκανε 14 ταξίδια μαζί του και γνώρισε με τη βοήθειά του πολλές σπουδαίες προσωπικότητες παγκοσμίως. “Ήταν ένας τεράστιος Έλληνας” σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας. Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Γιώργος Λιάνης.

Στο κεντρικό δελτίο του Alpha μίλησε ο Σταμάτης Κόκκοτας ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του. “Ήταν καλός άνθρωπος και παγκόσμιος. Με αγαπούσε πολύ αλλά τώρα μας άφησε και πάει ψηλά. Κρατάω την ευγένειά του και το πόσο αγαπούσε τον κόσμο. Ήταν μεγάλος άνθρωπος” είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδιστής.

H Γιώτα Νέγκα που είχε συνεργαστεί σε μία από τις τελευταίες συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη θέλησε να μιλήσει για τον άνθρωπο Μίκη Θεοδωράκη. “Είμαι σίγουρη ότι χαμογελούσε όταν ήταν στην εξορία, όταν έγραφε τα “περβόλια”. Εγώ θέλω να του χαμογελώ και να τον ευχαριστώ για όλα όσα μας χάρισε”. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Τι θυμάται από τον μεγάλο συνθέτη και τη συνεργασία με τον δεξιοτέχνη του μπουζιουκιού πατέρα της, Γιώργο Ζαμπέτα, η Κατερίνα Ζαμπέτα; Ο Ζαμπέτας είχε παίξει και τον «Ζορμπά» για την ομώνυμη ταινία και φυσικά η Κατερίνα Ζαμπέτα δεν μπορεί να ξεχάσει όσα έζησε στο πλευρό του πατέρα της την περίοδο της συνεργασίας τους. “Αυτό που θυμάμαι ήταν πως ήταν ένας πολύ δημιουργικός άνθρωπος. Εγώ θυμάμαι, επειδή από μικρή με έπαιρνε στις πρόβες, ήταν τις πρόβες που έκαναν. Είχε πάθος για δημιουργία και η μεταδοτικότητά του ήταν απίστευτη. Ήταν ένας άνθρωπος πληθωρικός, άνθρωπος μεγατόνων. Ο πατέρας μου τον εκτιμούσε απεριόριστα. Έλεγε ‘Ο Μίκης είναι οι κολώνες του Παρθενώνα'”. Δείτε το βίντεο με όσα δήλωσε η Κατερίνα Ζαμπέτα:

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV