Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Κοσμοσυρροή στον Πειραιά για το τελευταίο ταξίδι του προς την Κρήτη!

0
146

Το τελευταίο του ταξίδι, με προορισμό τα Χανιά, τον τόπο που ο ίδιος επιθυμούσε να ταφεί, ξεκίνησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Η σορός του έφτασε στο Λιμάνι του Πειραιά λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και όλοι όσοι τον αγάπησαν βρίσκονταν εκεί για να του πουν το ύστατο “χαίρε”.

Ειδικά εκείνοι που δεν πρόλαβαν να τον αποχαιρετήσουν στην τελετή στη Μητρόπολη, έσπευσαν να του πουν το “αντίο” στο λιμάνι, λίγο πριν φύγει για το τελευταίο του ταξίδι, στον τόπο των προγόνων του.

Η Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, όταν έφτασε το αυτοκίνητο που μετέφερε τη σορό του, έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο ενώ ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος άρχισε να τραγουδάει ρυθμικά κορυφαίες συνθέσεις του.

Την ώρα που η σορός του ανέβηκε στο πλοίο, όλοι ξέσπασαν σε ένα δυνατό χειροκρότημα καθώς ήταν η τελευταία φορά που ο Μίκης Θεοδωράκης βρισκόταν στην Αττική γη.

Να θυμίσουμε ότι λίγες ώρες πριν και συγκεκριμένα το μεσημέρι, όλη η πολιτική ηγεσία, κορυφαίοι καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος, τον αποχαιρέτησαν στην ειδική τελετή που έγινε στη Μητρόπολη Αθηνών. Εκεί, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συγκίνησε με τον επικήδειο λόγο της μην καταφέρνοντας να συγκρατήσει τη συγκίνησή της ενώ ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν και ο επικήδειος του προσωπικού του φίλου και Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος αναφέρθηκε σε όλους τους αγώνες που έκανε για την πατρίδα του ο Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα, στο τέλος του επικήδειού του, κατά τον οποίο ο Δ. Κουτσούμπας αναφώνησε “Αθάνατος”, το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί ξέσπασε σε χειροκρότημα φωνάζοντας επίσης ρυθμικά “αθάνατος”.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με πλάνα από το λιμάνι του Πειραιά κατά την άφιξη της σορού του Μίκη Θεοδωράκη όπως μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv:

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV