«Λύγισε» η Ζέτα Δούκα στην τηλεοπτική της συνέντευξη: «Την αλλαγή του #metoo δεν θα τη δούμε τώρα»

0
111

Καλεσμένη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, Χαμογέλα και πάλι ήταν η Ζέτα Δούκα η οποία μετά από πολύ καιρό, βρέθηκε και πάλι σε τηλεοπτικά πλατό και μίλησε για το #metoo. 

Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια η οποία ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που είχαν καταγγείλει συνάδελφό τους για κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο, βούρκωσε με το βίντεο που είχαν ετοιμάσει για εκείνη στην εκπομπή.

Η ίδια ρωτήθηκε για το αν έχει αλλάξει κάτι μετά τις απανωτές καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο και εκείνη απάντησε: «Συζητάμε για όσα έχουν συμβεί αλλά συζητάμε τόσο όσο. Είναι κουβέντες που έχουν μία ουσία».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι μόνο ο καλλιτεχνικός χώρος που έχει κάνει μια εκκαθάριση. Είναι και άλλοι χώροι. Τα θύματα δεν μιλάνε όλα αλλά μιλάνε πολλά. Ο ισχύον ποινικός κώδικας δεν ποινικοποιεί όλες τις πράξεις».

Η ισότητα και τα παιδικά βιβλία

«Αυτές είναι πράξεις που δεν θα μπορούσαν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Τα πρόσωπα αυτά δεν μπορούν να είναι υπόδικα. Για τον άνθρωπο που έχει καταγγείλει εκκρεμεί η απόφαση του Σωματείου των Ηθοποιών για τη διαγραφή του», τόνισε η Ζέτα Δούκα και συνέχισε στέλνοντας ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα:

«Όλα θα πάνε καλά. Ο κόσμος προχωράει. Η κοινωνία αλλάζει. Όποιος έχει εξουσία πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι κάτι περισσότερο από κάποιον άλλον. Είμαστε όλοι ίσοι. Δεν θα δούμε τώρα την αλλαγή αλλά ίσως τα παιδιά μας την καταφέρουν. Εμείς οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι».

Στη συνέχεια η ίδια αναφέρθηκε στα παιδικά βιβλία, «Έλλα και Άλλυ – Είσαι φίλη μου» και «Έλλα και Άλλυ – Είσαι δυνατή», που έχει γράψει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη μου απόπειρα να μιλήσω στα παιδιά. Μιλούν για τη δύναμη της φιλίας, την αποδοχή της διαφορετικότητας. Προσπαθώ και εγώ να βάλω το δικό μου λιθαράκι σε σχέση με αυτό που θέλω να δω και στις μέρες μου αλλά και στις μέρες που θα μεγαλώνουν τα παιδιά μου και τα παιδιά των άλλων».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή της παρακάτω:

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV