Εγκλήματα: Έτσι γυρίστηκε η σκηνή πνιγμού της Κορίνας και το μαθαίνουμε 25 χρόνια μετά

0
121

Στο ευρύ κοινό βέβαια, έγινε γνωστός μέσα από τη θρυλική κι αξέχαστη σειρά του ΑΝΤ1, «Εγκλήματα», υποδυόμενος τον γιατρό «Παύλο Λογαρά». Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα και τι θυμάται πιο έντονα από εκείνη την περίοδο.

-Περίγραψέ μου το κλίμα των γυρισμάτων από «Τα Εγκλήματα».

Το κλίμα των γυρισμάτων ήταν σαν να βρισκόμαστε κάθε μέρα σε μία γιορτή. Θυμάμαι ότι είχα απεριόριστη χαρά κάθε φορά που πήγαινα σε γύρισμα. Στα παρασκήνια που μας έβαφαν και μας έντυναν, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να γελάμε με όλα τα παιδιά. Οι περισσότεροι ηθοποιοί ήμασταν μαζί στις δραματικές σχολές. Άνθρωποι της ίδιας γενιάς, της ίδιας αισθητικής και νοοτροπίας. Στην αρχή με φώναξαν για ελάχιστα επεισόδια και στην πορεία τους άρεσα και έμεινα κι έτσι προέκυψε και το ειδύλλιο στη σειρά με την «Κορίνα» (Μαρία Καβογιάννη).

-Τι θυμάσαι έντονα από τα γυρίσματα;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γέλιο που κάναμε με τη Μαρία Καβογιάννη, σε μια σκηνή που με έγδυνε και πετούσε τα γυαλιά μου στον καναπέ. Γελούσαμε όχι μόνο στις πρόβες, αλλά ακόμα και στη λήψη. Δεν θυμάμαι πόσες φορές επαναλάβαμε τη σκηνή, αλλά ήταν παρά πολλές. Επίσης, για να γυρίσουμε τη σκηνή με τη βάρκα που πνιγόμαστε ανοιχτά της Σύρου, πήγαμε στο Λαύριο. Ως γνωστόν, εγώ ήθελα να βουτήξω κατευθείαν. Μας είχαν βάλει και βαρίδια στα πόδια. Η Υρώ Μανέ και η Μαρία Καβογιάννη ήταν αυτές που φοβούνταν περισσότερο από όλους. Από την τρέλα μου να βουτήξω, εγώ μπήκα στη θάλασσα και παραλίγο να πνιγώ. Οι κοπέλες είχαν τρομοκρατηθεί. Κι όταν μπήκε, νομίζω η Μαρία, κρατούσε τη μύτη της, αλλά δεν βουτούσε στο νερό. Ήρθε λοιπόν ένας δύτης και την τράβηξε προς τα κάτω για να φανεί ότι πνίγεται και να γυριστεί η σκηνή. Όλα τα γυρίσματα των «Εγκλημάτων» ήταν ένα πανηγύρι. Τα γυρίσματα μπορεί να διαρκούσαν από πολύ νωρίς το πρωί, έως και αργά το βράδυ, όπως το γύρισμα με το τέλος του κόσμου το 2000. Αλλά ήταν τόσο ωραίο το κλίμα με το συνεργείο και όλα τα παιδιά, που το διασκεδάζαμε.

-Θύμισέ μου τον ρόλο σου και πες μου τι ήταν αυτό που σε δίδαξε η σειρά.

Ήμουν ο «Παύλος Λογαράς», γιατρός στο επάγγελμα. Απ’ όλους τους ρόλους που δημιουργείς, ανακαλύπτεις στοιχεία του εαυτού σου, γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να εξωτερικεύσεις κομμάτια σου, τα οποία δεν θα τα έψαχνες σε άλλες στιγμές.

-Υπήρχαν ευτράπελα, τσακωμοί της στιγμής;

Τσακωμοί όχι. Το μόνο ευτράπελο που συνέβαινε, ήταν οι μπίρες που πίναμε και οι πατάτες φούρνου με βούτυρο, που τρώγαμε συστηματικά σε ένα εστιατόριο δίπλα από το στούντιό μας στο Περιστέρι. Εκεί κι αν γελούσαμε, ώρες ατελείωτες.

-Κοιτούσατε τα νούμερα τηλεθέασης;

Δεν γνωρίζαμε καν τότε ότι υπήρχαν νούμερα τηλεθέασης. Ή ακόμα και να το γνώριζαν κάποιοι, προφανώς δεν είχε τη σημερινή βαρύτητα κι έτσι δεν μας επηρέαζε. Όχι, δεν κοιτάζαμε τα νούμερα τηλεθέασης, απλώς διασκεδάζαμε στα γυρίσματα και αυτή η ενέργειά μας, από ένα σημείο και μετά, ήταν η αιτία που τα «Εγκλήματα» αγαπήθηκαν πολύ. Άλλωστε στην αρχή, θυμάμαι ότι τα νούμερα ήταν μονοψήφια και στην πορεία εκτοξεύτηκαν!

-Πώς ήταν η συνεργασία σου με τη Μαρία Καβογιάννη, με την οποία είχες και τις περισσότερες σκηνές;

Αρχικά, θέλω να πω ότι ευγνωμονώ αυτή τη σειρά που με έφερε κοντά με τόσο σπουδαίους ανθρώπους. Τι να πρωτοπώ, όμως, για τη Μαρία Καβογιάννη; Η Μαρία είναι ένας άνθρωπος που μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που μιλάω μαζί της. Είτε τηλεφωνικά, είτε όταν πηγαίνουμε στο Πήλιο. Ήμουν πάρα πολύ τυχερός που την γνώρισα και είμαι ευτυχισμένος που συνεχίζει να είναι ακόμα μέρος της ζωής μου. Είναι φίλη μου, αδερφή μου. Σπουδαία. Μαζευόμαστε πολλές φορές στο σπίτι της, που διατηρεί στις Μηλιές Πηλίου και περνάμε φανταστικά!

-Σου έκανε καλό η σειρά στη μετέπειτα πορεία σου;

Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι δεν μου έκανε καλό η σειρά. Από τα «Εγκλήματα» με έμαθε το ευρύ κοινό. Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια, «Παύλο» με φωνάζουν κάποιοι, όταν με βλέπουν στον δρόμο.

-Θα ήθελες ένα sequel της σειράς;

Το να γυριζόταν ξανά η σειρά μετά από τόσα χρόνια, είναι σαν να θέλουμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, αλλά οι στιγμές δεν θα είναι οι ίδιες, όπως τότε. Κι όχι γιατί έχουν αλλάξει τα μέσα, αλλά γιατί έχουμε αλλάξει εμείς οι ίδιοι. Δεν θα έχει την ίδια φρεσκάδα του τότε. Οπότε, ας προχωρήσουμε με καινούργια πράγματα. Νομίζω ότι η σειρά είχε τη διαδρομή που της έπρεπε και το τέλος ήταν το ιδανικότερο. Το αν ήταν αλλιώς, δεν προδικάζει ότι θα ήταν και καλύτερο. Το τελευταίο πλάνο της σειράς είναι η στιγμή που μας έβγαζαν μια οικογενειακή φωτογραφία. Θυμάμαι τον σκηνοθέτη μας, τον Αντώνη Αγγελόπουλο, να μας λέει: «Tώρα κάνετε ό,τι θέλετε»…. Ε και το αποτέλεσμα αυτού το είδατε στην οθόνη…. Ήμασταν πάρα πολύ συγκινημένοι θυμάμαι, στο τελευταίο επεισόδιο και πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλον.

Πηγή:Λοιπόν

Δείτε το σχετικό βίντεο:

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV