Βρεθήκαμε στο θέατρο Αθηνά και είδαμε την παράσταση «Ο Θεός της Σφαγής»! Σκέτη απόλαυση! (photos)

0
149

Όταν αποφασίζεις να πας θέατρο, τρία πράγματα σου έρχονται στο μυαλό για να είσαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει κάνει την κατάλληλη επιλογή για την έξοδό σου. Οι συντελεστές, το έργο αλλά και το θέατρο που θα το δεις. Και το θέατρο Αθηνά στο οποίο φέτος ανεβαίνει ο Θεός της Σφαγής, φάνταζε ως η τέλεια επιλογή!

Και ευτυχώς, δεν πέσαμε έξω. Όχι μόνο δεν πέσαμε έξω αλλά φεύγοντας από το θέατρο υπήρχε στο μυαλό εκείνος ο ευχάριστος προβληματισμός για τις ανθρώπινες σχέσεις, την καθημερινότητα αλλά και τον τρόπο που πρέπει τελικά να αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα.

Αυτή δεν είναι άλλωστε η μαγεία της Τέχνης; Να σε ταξιδεύει αλλά και να σε προβληματίζει, να σε ψυχαγωγεί αλλά και να σε γεμίζει με υπέροχα συναισθήματα… Και η παράσταση “Ο Θεός της Σφαγής” πέτυχε ακριβώς αυτό.

Βρεθήκαμε στις πρώτες θέσεις των καθισμάτων του θεάτρου Αθηνά και σχεδόν από το πρώτο λεπτό που οι πρωταγωνιστές Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας, Δημήτρης Αλεξανδρής και Ευσταθία Τσαπαρέλη βρέθηκαν στη σκηνή, δεν γινόταν να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους.

Μοναδικές ερμηνείες, γήινες, καθόλου επιτηδευμένες και με κείμενο που τη μία σε έκανε να γελάς και την άλλη να θες να κλάψεις.

Το έργο αφορά τους γονείς δύο εντεκάχρονων αγοριών που αποφασίζουν να συναντηθούν μετά από έντονο καβγά των δύο πιτσιρικάδων. Προσπαθούν και τα δύο ζευγάρια -ο Δημήτρης Αλεξανδρής και η Ευσταθία Τσαπαρέλη είναι οι γονείς του ενός 11χρονου και η Μυρτώ Αλικάκη με τον Κωνσταντίνο Κάππα οι γονείς του άλλου- να συμπεριφερθούν κόσμια και πολιτισμένα.

Το ποτό που αρχίζουν να πίνουν για να τους χαλαρώσει και να τους βγάλει από την αμηχανία, τελικά αποδεικνύεται κακός σύμβουλος. Το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει αλλά δεν είναι μόνο το ποτό που κάνει την Ευσταθία Τσαπαρέλη να ξεφύγει από κάθε έλεγχο του εαυτού της. Την ευθύνη όλη για τόσο έντονο ξέσπασμά της επί σκηνής έχει αποκλειστικά και μόνο ο… Θεός της Σφαγής που όπως σημειώνει και η συγγραφέας του έργου Γιασμίνα Ρεζά: «Είναι ο μόνος Θεός που κυβερνάει χωρίς να μοιράζεται την εξουσία του, από την αρχή του κόσμου».

Ο σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου έχει “κεντήσει” με τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή. Οι ατάκες αριστουργηματικές, η απόδοση των ρόλων από τους πρωταγωνιστές απίθανη και το αποτέλεσμα πραγματικά συναρπαστικό.

Στα παρασκήνια

Οι πρωταγωνιστές, μετά από μία τόσο δυνατή ιστορία που έχουν διηγηθεί επί σκηνής, χρειάζονται χρόνο για να αποφορτιστούν. Μην ξεχνάμε ότι ένας ηθοποιός ακροβατεί ανάμεσα στον εαυτό του και τον ήρωα που καλείται να ερμηνεύσει κάθε φορά. Αν και επαγγελματίες εδώ και χρόνια οι τέσσερις πρωταγωνιστές του έργου, όταν επί σκηνής του θεάτρου Αθηνά δίνουν το 100% της ενέργειάς τους, χρειάζονται αρκετό χρόνο για να… προσγειωθούν στην πραγματικότητα, γιατί το ταξίδι της παράστασης είναι μεν απολαυστικό για εμάς, αρκετά απαιτητικό και μερικές φορές εξοντωτικό για τους ίδιους.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της παράστασης, αν παρακολουθήσεις λίγο ως απλός θεατής τα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια, θα διαπιστώσεις πως οι τέσσερις ηθοποιοί έχουν γίνει μία πολύ καλή παρέα. Τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά και τόσο ταιριαστοί. Και διαπιστώνεις για ακόμα μία φορά πως αυτό το κλισέ που λένε συνήθως οι καλλιτέχνες: “Περνάμε ωραία στα παρασκήνια και αυτό το εισπράττει ο κόσμος” είναι πέρα για πέρα αληθινό στη περίπτωση των Αλικάκη, Κάππα, Αλεξανδρή και Τσαπαρέλη που δηλώνουν όλοι πολύ τυχεροί για αυτή την ευτυχή επαγγελματική συνύπαρξη.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά

Μετάφραση: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Αλεξανδρής

Μυρτώ Αλικάκη

Κωνσταντίνος Κάππας

Ευσταθία Τσαπαρέλη

Διαβάστε επίσης:

Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω επιτεθεί μια φορά στη ζωή μου. Έχω νιώσει ότι μπορώ να σκοτώσω άμθρωπο»!

Ο Κωνσταντίνος Κάππας στο gossip-tv: «Όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία δεχόμουν λεκτική βία»

Ο Αλεξανδρής στο gossip-tv:«Καλύτερα να αφήνουμε να μιλάνε οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη»

cat_Showbiz

Πατήστε εδώ για να συνεχίσετε την ανάγνωση…

Πηγή: Gossip-TV